יום רביעי, 18 במאי 2011

בלוג חדש! ובעברית. איזה כייף

 ברוכים הבאים למטבח שלי. ולבלוג שלי כמובן. וזו תקופה נפלאה - הקיץ בפתח, מזג האויר נפלא ושבועות מתקרב :-)
ולכבוד האירוע אשתף אתכם בריבועיות גבינה נפלאות של מיקי שמו.
לפני שבועיים קניתי גבינה לבנה עבור מתכון שהורדתי מהאינטרנט. בכל אופן חשבתי שמהורדתי והדפסתי ובסופו של דבר לא מצאתי את ההדפסה וגם לא ממש זכרתי איזה מתכון זה היה... נתקעתי עם גבינה שאף אחד לא אוכל וחשק עז להכין משהו קצת אחר מהעוגות בינה המקושטת וכבדות. משהו טעים עם הקפה של הבוקר.
אז נברתי עוד קצת באינטרנט ומצאתי את המתכון של מיקי שמו, שאגב אני מאד אוהבת. מכורה לתוכנית שלו. לא מתנשא, חביב ונעים. מבחינתי הוא החיים כהן של המתוקים.



מיותר לציין שהעוגה נאפתה וחוסלה במיידית. מבחינתי - היא תככב על שולחן החג, המתקרב במהרה.

עוגת גבינה אפויה עם שטרויזל


חומרים:
לבצק הפריך
:
100 גרם חמאה קרה
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
1.5 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
לשטרויזל:
50 גר' חמאה קרה
1/3 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
למלית הגבינה:
750 גר' גבינה 5%
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
2 כפות אינסטנט פודינג, לבן

  • לבצק הפריך: לערבב את כל החומרים למעט הביצה במעבד מזון. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק.
  • להכניס למקרר לחצי שעה. להוציא ולרדד לעובי של כ- 1/2 ס"מ.
  • לנכנת השטרויזל: לעבד במעבד המזון את החמאה והסוכר. להוסיף את הקמח ולעבד עוד עיבוד קצרצר, עד לקבלת תערובת פירורית.
  • לערבב את חומרי המלית ולמזוג על הבצק הפריך המרודד. לפזר את השטרויזל (פירורי הבצק) ולאפות ב-160מעלות כשעה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה