יום שבת, 21 במאי 2011

מוכנים לקומזיץ? ל"ג בעומר שמח!

אז נכון, עברו שנים רבות (ככה זה מרגיש בכל אופן) מאז ש"סונג'רתי" לקומזיצים של הילדים כהורה מלווה, הורה אופה וסתם הורה.
מיוצר לציין שלא נהניתי אף פעם, בשום קומזיץ, בשום מצב. העשן, הריח, הלכלוך לא ממש עושים לי את זה. תוסיפו חבורה של ילדים צווחנים וזה מרשם בטוח לכאב ראש. אבל - תמיד נהנתי להיות ההורה האופה. לקבל משימת אפיה זו תמיד הקרן אור שלי.
כך שלמרות שאין לי קומזיץ (אבל בהחלט לא שוכחת לסגור חלונות ולהדליק מזגן בערב זה כדי שהריחות לא ידבקו אלי, מצאתי את עצמי במטבח מכינה עוגיות תמרים. 
עוגיות קלות ונמוחות שתמיד זוכות למחמאות, ומתחסלות.

עוגיות תמרים
1/2 2 כוסות קמח
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
קורט מלח
4 כפות מי קרח

לעבד יחד את כל המרכיבים במעבד מזון. לקרר במקרר שעה.

מלית
ממרח תמרים
אגוזים קצוצים
קנמון

אבקת סוכר

לחלק את הבצק לשנים. לרדד כל חלק לעלה דק ולמרוח בממרח תמרים. לפזר אגוזים וקנמון.
לגלגל לרולדה ולשים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
לעשות חתכים ברולדה ברוחב של כס"מ בעזרת סכין חד - לחרוץ בלבד ולא לפרוס עד הסוף!
לאפות בחום בינוני כ-20 עד 25 דקות, עד שהרולדות מזהיבות.

לצנן מעט ולפרוס עוגיות. לפזר אבקת סוכר. לקרר ולהגיש.

יש לשמור בכלי אטום. כמה זמן מחזיק? עוד לא הגעתי לשלב שהייתי צריכה לבדוק - מתחסלים במהירות גדולה מדי.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה