יום ראשון, 22 במאי 2011

מוזמנים לארוחת ערב....

או במילים אחרות - בייגל כאב ראש. 
יש לי את הספר במדהים של פיטר ריינהרט. ספר נפלא. עב כרס ואיכותי. מקשט לי יופי את מדף הספרים וחבר נאמן לשאר חבריו המיותמים. כי בינינו - כשיש הכל באינטרנט - מי מסתכל בספרים.אז זו חצי אמירה נכונה. אני מאד נהנית להתבונן בהם אבל בתכל'ס. בסופו של דבר - מדפיסה את המתכון הרצוי מהמחשב וזהו.
אז החלטתי להשקיע, כי בכל זאת עלה לי לא מעט דולרים (עוד כשהדולר נחשב....).
הבייגל הזה קיבל מחמאות אינספור בכל אתרי החו"ל שנתקלתי בהם, אבל ביחנינו, הם לא מעט סיבוכת.
התוצאה, בהחלט שווה, אבל לפי דעתי המתכונים ה"פשוטים" יותר שרצים ברשת, לא פחות טובים.

בייגל (לקחת בחשבון הכנה מראש ערב לפני)

4 כוסות קמל שטיבל ללחם
1 כפית שמרים יבשים
1/2 2 כוסות מים

לערבב הכל, לכסות בנייר נצמד ולהתפיח שעתיים עד התפחה ומרקם בועתי

להעביר למיקסר (ניתן גם ללוש ידנית) ולהוסיף
1/2 כפית שמרים יבשים
3 כוסות קמח שטיבל
1/2 2 כפיות מלח
1 כף דבש

ללוש. וללוש. וללוש. ותוך כדי לישה - להוסיף עוד 3/4 כוס קמח שטיבל. וללוש. עד לקבל בצק קשה בעל מרקם חלק. אמרתי שצריך ללוש? :-)

לחלק לכדורים מעט גדולים יותר מכדור פינג פונג. להניח בתבנית על נייר אפיה ולכסות המגבת לחה לכ- 20 דקות.
אחרי 20 דקות, ליצור חור באמצע ע"י דחיפת הבוהן באמצע הכדור וליפוף הבצק סביב האצבע באופן אחיד. הסבר ברור? לא ממש, אבל העיקר שתמצאו את הדרך שיראה כמו בייגל והעיקר שיהיה חור (לא לשכוח שכשהבייגל תופח - החור מצטמק).

להחזיר לתבנית ולרסס בספריי שמן.

להניח שוב, מכוסים ל- 20 דקות. הבייגל מוכן אחרי "מבחן המים". מניחים בייגל אחד בקערת מים. אם אחרי 10 שניות הבייגל צף - הוא מוכן להצטנן במקרר. אם לא - להמשיך להתפיח. אמרתי כבר כאב ראש?

לאחר מבן המים, לאפסן לשינה במקרר לפחות ללילה ועד 3 ימים. מכוסים כמובן ומרוססים בספריי שמן.

כאשר מוכנים להכנה, יש לחמם תנור מראש לחום 220 ולהרתיח מים בסיר גדול עם כף סודה לשתיה. כאשר המים רותחים יש להכניס בייגל ולבשל כל צד כ- 45 שניות ולהפוך. להכניס רק כמות בייגל שהסיר יכול להכיל בכל פעם. בעזרת כף מחוררת, לסנן ולהעביר לתבנית (עדיין מרופדת) ולפזר שומשום, פרג, שבבי בל, קימל, קצח, גרעיני חמניה וכיד הדמיון.

לאפות בטורבו 10 דקות עד השחמה קלה.


בייגל עם כדורי לבנה ומלפפונים חמוצים, הכל תוצרת בית





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה