יום שני, 23 במאי 2011

שבועות מתקרב

ואני אנסה להקדיש את הפוסטים הבאים לארוחות חלביות. 
בימים רגילים, כשנחה עלי הרוח האיטלקית, ונחה עלי הרבה, במיוחד אחרי ביקור בטוסקנה לאחרונה (אוף, מתי נוסעים שוב?)
אני מכינה לזניה בשרית. אבל לכבוד שבועות הלזניה מככבת תמיד ביופיה החלבי.
ואין פשוט מלהכין לזניה. המתכון הוא בסיסי וניתן לגוון בהוספת תבלינים וירקות. והישוב מכל - להשתמש בגבינות איכותיות!
גבינות באיטליה

לזניה חלבית

עלי לזניה איכותיות

ירקות לפי הטעם - אני שמתי פרחי ברוקולי, עגבניות שרי ופטריות. ממליתה להוסיף עגבניות מיובשות וזיתים שחורים

מוצרלה

רוטב בשמל:
100 גרם חמאה
1/2 כוס קמח
1/2 1 כוסות חלב
1/4 כוס פרמזן
2 ביצים

להמיס בסיר את החמאה. להוסיף תוך כדי ערבוב את הקמח ולערבב עד הסמכה. להוסיף חלב ולהמשיך לבשל עד שאין גושים והתערובת מסמיכה. להסיר מהאש. להוסיף פרמזן וביצים טרופות.
להניח בצד.

רוטב עגבניות
קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות
1 קופסא קטנה רסק עגבניות
1 בצל קצוץ דק
3-4 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל, פפריקה חריפה, אורגנו, בזיליקום - הכל לפי הטעם
מעט סוכר (לנטרול חמיצות)
שמן זית לטיגון

לטגן בצל עד שקוף ולהוסיף את השום. לערבב פנימה את העגבניות המרוסקות והתבלינים ולבשלכ-10 דקות. לתבל ולתקן תבלינים אם יש צורך.

להניח בצד.

רוטב גבינה

2 קוטג'
2 ביצים
1/4 כוס פרמזן
1/4 כוס פקורינו
מלח + פלפל לבן

לערבב ולהניח בצד.

הרכבה -
בתבנית מרובעת יש לפזר 1/2 כמות רוטב בשמל. על הרוטב להניח דפי לזניה. מעל לשפוך את רוטב הגבינה ועליו את רוטב העגבניות. לפזר בצורה יפה ירקות. לפזר מוצרלה בצורה אחידה. ושוב - בשמל, דפי לזניה, רוטב גבינה, רוטב עגבניות וירקות. לפזר מעל מוצרלה.
לכסות ברדיד אלומיניום למניעת חריכה.
לפני 


להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני ולאפות כ-30 דקות. להסיר את רדיד האלומיניום ולהשחים מעט - כ- 10 דקות.

אחרי



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה