יום רביעי, 25 במאי 2011

נשנושי כדורגל

פתרון מהיר וטעים לאירוח, ובעיקר לגברברים שתכף מגיעים לראות כדורגל... מצויין עם ירקות והעיקר עם בירה. פרעצל במילוי צ'דר.
אין הרבה התעסקות. ונראה לי שיככב על שולחן החג. אין ספק שלהבא אכפיל כמויות.
והעיקר - שהגביע יהיה אדום :-)


ביסוני פרעצ'ל עם צ'דר
  • פרעצ'ל:

3/4 כפית שמרים יבשים
1 כף סוכר חום
1/2 כוס חלב פושר
1/2 1 כוסות קמח שטיבל
1/2 כוס גבינת צ'דר מגורדת

אמבט בישול:
3 כוסות מים
2 כפיות סודה לשתיה

יש ללוש את כל מרכיבי הבצק, למעט הגבינה עד קבלת בצק גמיש ונח. להתפיח כשעה וחצי עד הכפלת הנפח. לרדד למלבן ולפזר לאורך את גבינת הצ'דר. לגלגל לנקניק ולפרוס בעזרת סכין לפיסות ברוחב 1/2 1 ס"מ. להניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה, לכסות ולהתפיח שוב עד הכפלת הנפח.

לחמם תנור לחום של כ- 220 מעלות.

יש להרתיח 3 כוסות מים בסיר. כאשר רותח להוסיף את הסודה לשתיה. להכניס בעזרת כף את הפרעצלים (לא יותר מדי בסיר) ולבשל 10 שניות, להפוך לצד השני ולבשל עוד 10 שניות.
להוציא בעזרת כף מחוררת ולהניח על הנייר אפיה. לפזר מעט מלח גס.

לאפות כ- 10 דקות עד שמזהיב. 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה