יום שישי, 27 במאי 2011

פסטה של קיץ חם...



הקיץ הגיע. עם השמלות האווריריות, הסנדלים, הלק הורוד והים. כמה חיכינו לצאת מהפוך והסוודרים המסורבלים.
אבל, הקיץ גם מעיק - החום, הלחות והתשישות. והיום קיבלנו מנה גדושה של קיץ. חם היום. חם מאד. ועם החום הזה לא ממש מתחשק לעמול במטבח, למרות שהשבת בפתח.

אז מה עושים? מאלתרים בצ'יק צ'ק. והמרכיב הכי קל לאילתור - זה פסטה (ואלו הרגעים שאני תוהה למה לא הבאתי יותר פסטות מאיטליה...)

מגוון פסטות בקמפו דה פיורי, רומא

במתכון הזה השתמשתי בחבילה האחרונה של הפסטה שהבאתי. פסטה נהדרת שיש בתוכה פלפל אדום חריף.

פסטה עם אדממה - קל! קל! קל!

1 חבילה ספגטי או לינגוויני 
1 פלפל אדום חריף, קצוץ
5-6 שיני שום כתושים
1/4 כוס שמן זית איכותי
1 כוס אדממה קלופה (יש לסנפרוסט)
מלח

לבשל את הפסטה עפ"י ההוראות.
לסנן והעביר תחת מי ברז. להניח בצד.
בסיר גדול, שיכול להכיל את הפסטה, יש לחמם את השמן זית, להוסיף פלפל חריף ושום ולהקפיץ מספר שניות. להיזהר שהשום לא ייחרך - אחרת ישאיר טעם מר.
להוסיף את האדממה ולהקפיץ מספר שניות נוספות.
לשפוף לסיר את הפסטה. לתת עירבוב ולהוסיף מלח לפי הטעם.



להגיש עם פרמזן.


ושיהיה לנו קיץ מלא ים





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה