יום שלישי, 31 במאי 2011

עוגת גבינה ושוקלד לבן. זוגית

לא כל עוגה חייבת להיות עוגה שתספק גדוד. לפעמים יש ארוחות קטנות, רומנטיות וזוגיות. קל להכין 2 סטייקים. 2 תפוחי אדמה. סלט קטן לשניים. אבל מה עושים עם קינוח? 
אז מצאתי מתכון שעונה על הדרישות האלו בדיוק. הספיק לי לשלושה רינגים (ואל תשאלו אותי קוטר. אין לי מושג. קוטר אישי....)

קצת אילתור, בעיקר בשביל משחק הצבעים והנה לכם קינוח אישי, קטן וטוב.

עוגת גבינה שוקולד לבן עם תותים על בסיס אוריאו

לבסיס:
120 גרם עוגיות אוריאו
40 גרם חמאה, נמסה

לעוגה
1 חבילה גבינת סימפוניה, בטעם טבעי, בטמפ' החדר
40 גרם סוכר
1 ביצה, בטמפ' החדר
40 מ"ל חלב
100 גרם שוקולד לבן איכותי
תותים או פטל

ציפוי:
1 שמנת חמוצה של פעם
2 כפות סוכר

קקאו משובח

אופן ההכנה
לרסק במעבד עם להב משונן את העוגיות. להוסיף חמאה מומסת.
להדק לתוך הרינגים לגובה של כחצי ס"מ.
להניח תותים פרוסים בדפנות הרינג.


להמיס את השוקולד והחלב בסיר קטן על באן מרי. לערבב לתערובת אחידה. 


להקציף את גבינת השמנת עם הסוכר עד לקבלת מקרם אחיד. להוסיף ביצה ולערבל באיטיות. כאשר התערובת אחידה להוסיף את תערובת השוקולד הלבן.
לשים בתוך הרינגים ולאפות באמבט מים בתנור שחומם מראש ל- 170C. לאפות  25 דקות.


לצנן בתנור ולהעביר למקרר ללילה.


לפני ההגשה לפזר קקאו משובח ולקשט בתותים או פטל.


לערבב יחד שמנת חמוצה עם הסוכר ולשפוך מעל תערובת הגבינה. לאפות 5 דקות נוספות.

להקציף את הגבינה עם הסוכר.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה