יום שלישי, 7 ביוני 2011

סהרוני גבינה

או במילים אחרות - מה לעשות עם שאריות גבינה ועודף זמן.
הכל מוכן לערב, למעט הסלטים. הבית נקי. השולחן ערוך. אפילו הספקתי לנוח שעה.....מה עושים? חוסר מעש זה לא בדיוק הצד החזק שלי.
פתחתי את המקרר וראיתי שבעצם נותרו לי כמה גבינות, שאריות של גבינות צהובות שכבר גורדו....זה צורם לי לעין....
סהרונים אווריריים....


סהרונים בצק (מבוסס על המתכון של פירגה המוכשרת)
250 גרם גבינת שמנת
250 גבינת קוטג'
250 גרם גבינות מגורדות - אני שמתי צ'דר ושאריות אמנטל
200 גרם חמאה, רכה
1/2 2 כוסות קמח תופח
מלח 
אם רוצים אפשר לשדרג עם פפריקה חריפה

ביצה למריחה, שומשום ו/או קצח לפיזור

את כל חמרי הבצק שמים במיקסר ולשים עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
יש לעטוף בניילון נצמד ולקרר במקרר שעתיים לפחות.
לחלק את הבצק ל- 4 חלקים ולרדד על עלה לעיגול.
בעזרת סכין חד או גלגלת פיצה יש לחתוך כל עיגול למשולשים. לגלג כל משולש לסהרון, מהצד הרחב לכיוון הצד בצר.
להניח על נייר אפיה ולמרוח בביצה. לפזר שומשום / קצח.
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 200 בערך 20 - 25 דקות.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה