יום חמישי, 9 ביוני 2011

קיש בצל רוקפור על בצק פריך אגוזים

למרות ששבועות מאחורינו, עכשיו יש לי פנאי מבישולים ואפיות על מנת לרשום מתכונים מומלצים.
אחד הקישם שגרף מחמאות נלהבות היה הקיש הנ"ל, בעיקר בגלל הבצק שלו. בהחלט אאמץ את הבצק לקישים אחרים בעתיד. אני לא חסידה של הגבינות עם הירוקת, אבל אני סומכת על טעמם של האורחים המשובחים שכיבדו את ביתי בחג.
קיש גבינת רוקפור ובצל

בצק:
3/41 כוסות קמח
1/2 כוס אגוזי מלך
1/2 כפית פלפלים שחורים שלמים
1/4 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
150 גרם חמאה, קרה, חתוכה לקוביות
3-4 כפות מי קרח

מילוי
3 בצלים, קלופים, פרוסים דק
1 כוס מים
250 גרם גבינת רוקפור (או כל בינה בסגנון)
1/4 כוס שמנת מתוקה
1 כפית טימין

במעבד מזון להכניס את הקמח, אגוזים, פלפלים, סוכר ומלח. לעבד מספר שניות, עד שהאגוזים והפלפלים נכתשים. להוסיף חמאה ולעבד עד קבלת מרקם פירורי. באיטיות להוסיף מי קרח, כף אחר כף עד קבלת כדור בצק.
לעטוף בניילון נצמד ולקרר שעתיים.
לרדד בצק ולהכניס לתבנית עם תחתית נשלפת. לחורר בעזרת מזלג ולהכניס להקפאה עד השימוש.

מילוי:
את הבצלים הפרוסים להכניס לסיר עם כוס מים. על להבה בינונית לבשל כ- 15 דקות, עד ריכוך. לכסות את הסיר ולהנמיך את הלהבה. לערבב מדי פעם עד שכל המים נעלמים. להמשיך לבשל עד קירמול מועט.
לצנן לטמפ' החדר.

את בצק הקיש להוציא ולאפות בתנור שחומן מראש לחום בינוני עד הזהבה קלה (ניתן לכסות ברדיד אלומיניום).
לשים על הבצק את הבצל. לפורר גבינה ולשפוך את השמנת המתוקה. לאפות 12- 15 דקות. לקשט בעלי טימין ואגוזים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה