יום שלישי, 14 ביוני 2011

אחרי חגיגות שבועות - מגיע לנו קצת בשר

ובמילים אחרות - מי צריך בכלל מקדונלדס???


ובאמת, מי צריך? הכל כל כך פשוט להכנה. בלי שום מכשירים מיוחדים, כלים פלצנים או כישורים קולינאריים. הכי פשוט בבית. ובבית הכל תמיד פשוט.

אז התחלתי הכנת הלחמניות, רכות, אווריריות ונהדרות.

לחמניות המבורגר
1 כוס חלב פושר
1/4 כוס סוכר
1/2 2 כפיות שמרים יבשים
1 כפית מלח
1 ביצה
50 גרם חמאה רכה
3 עד 1/2 3 כוסות קמח שטיבל 2

לערבב יחד (אני משתמשת באופה הלחם הנאמן שלי לכל שלבי הלישה) 3 כוסות קמח, סוכר, שמרים ומלח.
להוסיף חלב פושר, ביצה וחמאה.
להוסיף  קמח במידת הצורך עד קבלת בצק נעים ומעט דביק.
ללוש היטב ולהתפיח עד הכפלת נפח, מכוסה ובמקום חמים.
לגלגל ללחמניות עגולות בגודל הרצוי.
למרוח בביצה ולפזר שומשום. ולהתפיח שוב.
לחמם תנור לחום בינוני ולאפות עד קבלת גוון זהוב.


טבעות בצל אפויות
2 בצלים לבנים, גדולים, פרוסים ומופרדים
1/2 כוס קמח
פירורי לחם מטובלים
1 כוס חלב
1 ביצה

להכין 3 קערות.
בקערה ראשונה - להכניס קמח
קערה שניה - חלב וביצה טרופה
קערה שלישית - פירורי לחם (ניתן גם להשתמש, כמוני, בפנקו)

לטבול כל טבעת בקמח, חלב ופירורי לחם לפי הסדר הזה.
להניח על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
לאפות בחום 200 עד הזהבה.
לאכול מיד, אחרת מאבד פריכות.


יתדות תפו"א מתובלים
4 תפו"א גדולים ארוכים, חתוכים ליתדות
מלח
פלפל
פפריקה מעושנת
פפריקה חריפה (לא חובה)
4 כפות שמן קנולה
4 כפות שמן בוטנים

לערבב יחד את כל החומרים למעט תפו"א בערה.
להוסיף את תפו"א ולערבב עד שכולם מכוסים בתיבול.
להניח בתבנית מרופדת נייר אפיה ולאפות מכוסה בנייר כסף כ- 10 דקות בחום גבוה.
להסיר נייר אלומיניום ולאפות עוד כ- 20 דקות בחום בינוני-גבוה.

להגיש מיד.


קולסלו (סלט כרוב אמריקאי)

1 כרוב לבן בינוני
1/2 כרוב סגול בינוני
4 בצלים ירוקים
1 כוס מיונז איכותי
1/4 כוס סוכר לבן
1/4 כוס חומץ
מלח
פלפל

לקצוץ דק (לא במעבד!!) את הכרובים.
לפרוס דק את הבצל הירוק.
לערבב יחד את המיונז, חומץ, סוכר, מלח ופלפל.
לערבב יחד עם הכרוב והבצל. 

בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה