יום חמישי, 23 ביוני 2011

בייגל'ה ירושלמי. בחיפה

אני אוהבת את ירושלים. אני מאוהבת בירושלים. שוק מחנה יהודה, רחמו, הכותל, הקארדו, העיר העתיקה. עוד כילדה, זוכרת את הבייגל'ה שנמכר סמטה עם זעתר עטוף בדף של ספר טלפונים, ואיך היינו מחפשים לראות אם זה בדיוק הדף עם השם וטלפון שלנו. חוויה ילדותית מענגת. כמה החיים היו פשוטים אז.

אבל ירושלים רחוקה ופחות זמינה לנו עם העומסים של החיים. אבל את טעמי ירושלים, או בחלקם, 

בייגל'ה של הלורד
1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1/2 כף מלח
3 כפות שמן קנולה
1/2 1 כפות גדושות אבקת חלב 
1/2 1 כוסות מים חמימים 

לציפוי:

ביצה להברשה 
הרבה סומסום לפיזור
מעט סוכר לפיזור

אופן הכנה:

לשים במיקסר את וו הלישה
לערבב את כל חומרי הבצק פרט למלח. לערבב 2 סיבובים ולהוסיף את המלח.

וללוש מס´ דקות לבצק אחיד וגמיש.

לקמח מעט את הבצק בקערה ולכסות עם ניילון למשך כחצי שעה במקום חמים.

ללוש מעט את הבצק על משטח מקומח, לחלק ל 5 כדורים, להכניס אגודל למרכז הכדור עד לצד השני ולהתחיל לפתוח לבייגלה גדול (קצת פחות מאורך התבנית), להניח על תבנית עם נייר אפייה (מקומח), צריכים להתקבל בייגלה צרים וארוכים, להשאיר מרווח בין הבייגלה לצרכי תפיחה.

למרוח בביצה ולפזר מעל הרבה סומסום, מעל הסומסום לפזר מעט סוכר עם היד (נותן אפקט של מתקתקות, כמו בפיתות סומסום של אבולעפיה).
לכסות עם מגבת ולהתפיח כ חצי שעה במקום חמים.

האפיה כ 15 דקות בתנור מחומם ל-180 מעלות, במרכז התנור (ניתן לאפות גם בטורבו)… עד לקבלת צבע זהוב.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה