יום שישי, 24 ביוני 2011

פיצה מרגריטה


מי לא אוהב פיצה? כולנו. והרבה מאיתנו פשוט מתקשרים לפיצריה הקרובה ותוך 40 דקות יש לנו את הקרטון המרובע עם המאפה הגבינתי. וחבל. פיצה זה עניין פשוט להכנה. כל כך פשוט שהילדים יכולים להכין.

החכמה לפיצה טובה זה חום התנור. אפיה קצרה בחום לוהט. פשוט.

פיצה מרגריטה:
3 כוסות קמח שטיבל 2
1 כוס מים חמימים
1 כף שמרים יבשים
2 כפות דבש
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית

לערבב וללוש לבצק נח. להניח, מכוסה עד הכפלת נפח.
לחמם תנור לחום הכי גבוה שניתן, לפחות שעה וחצי לפני האפיה.
לרדד לעיגול דק בעובי הרצוי.
למרוח בתערובת העגבניות (בהמשך), לפזר גבינה ותוספות רצויות (פלפל, גמבה, פטריות, זיתים, וכו')

להכניס לתנור ולאפות כ- 10 דקות עד הזהבת הבצק והגבינה.


רוטב עגבניות (לפיצה אחת)
4 עגבניות בשלות, מרוסקות על פומפיה
2 שיני שום, כתוש
1 כפית אורגנו
1 כפית מלח
1 כף סוכר
פלפל שחור

לערבב הכל יחד.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה