יום שבת, 4 ביוני 2011

עוגת גבינה אפויה, עוגת סבתא טובה

סבתא טובה, בפורים, הסבתא הכי מדהימה שיש!

לפעמים, בא לי על פשוט. בלי קשקושים. בלי פוילישטיקים. עוגת גבינה פשוטה. לא שוקולד. לא פירות ולא נעליים. עוגה נטו. כזו אחת שטעימה ולא תמיד צירה להיות הכי יפה בעולם.
זוכרת את העוגות של סבתא שלי. רק בימי הולדת היו משקיעים בקישוטים וגם אז, מספיק קצת קצפת, אולי דובדבן וזה הספיק לנו. כי העיקר היה הטעם. טעם של בית. טעם של אהבה
.ובזאת - סבתא טובה היתה הכי טובה. אפתה עם המון אהבה. ותמיד יצא טעים. תמיד.בכל שעה של כל  יום, למעט שבת, ניחוחות של בישולים ואפיות קראו לנו ממרחקים.
ושבועות תמיד מזכיר לי את עוגת הגבינה הפשוטה והטובה. שנאפת באהבה ומתחסלת במהרה.

עוגת סבתא טובה
6 ביצים, להפריד
3/4 - 1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
3 גביעי גבינה לבנה 9%
1 שמנת חמוצה של פעם
3 כפות קורנפלור 

ציפוי:
2 שמנת חמוצה 
4 כפות סוכר

אופן ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני-גבוה.
לערבב יחד את החלמונים (צהוב) ולהוסיף גבינות (רצוי מנוקזות ממים), שמנת וקורנפלור עד תערובת עיסה חלקה.
להקציף בקערה נקיה, בהדרגה סוכר וסוכר וניל עם החלבונים  (לבן) לקצף יציב.
להוסעף את הקצף לתערובת הגבינות באיטיות ובתנועות עטיפה עד קבלת תערובת אחידה ואוורירית.
לשמן תבנית אפייה בגודל 26 ולשפוך אליה את התערובת.
אופים 10-15 דקות בחום בינוני-גבוה, באמבט מים. להנמיך את התנור לחום בינוני ולאפות עוד שעה. כ- 10 דקות לפני גמר האפיה, לערבב יחד שמנת חמוצה וסוכר ולשפוך על העוגה.
לצנן בתנור ולהעביר למקרר.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה