יום חמישי, 23 ביוני 2011

לחמניות שום מעולות

לא צריך להרחיב במילים. כולנו אוהבים. רכות, מתובלות, נפלאות.


לחמניות שום:
3 כוסות קמח שטיבל 2
1 כף סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
1/2 כוס חלב פושר
1 כוס מים פושרים

2 שיני שום קצוצות
1 כף פטרוזיליה קצוצה (אני השתמשתי ביבשה)
50 גרם חמאה מומסת
מעט מלח גס

ללוש יחד את כל חומרי הבצק לקבלת בצק רך ונעים, אך לא דביק.
להתפיח, מכוסה עד הכפלת הנפח.
להוציא וללוש עד הוצאת האויר.
לקרוץ כדורים ולגלגל לחבל. "לקשור" את הבצק ולהניח על נניר אפיה.
להתפיח שוב.

לאפות בחום בינוני עד הזהבה.

בעוד הלחמניות חמות למרוח בעזרת מברשת את תערובת החמאה ולפזר מעט מלח גס.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה