יום שני, 4 ביולי 2011

גלילות שמרים נוטלה חלבה / גלילות שמרים קינמון....

החלטות...החלטות.... 
באיזה בוחרים. ובעצם למה לבחור? אחד כזה ואחד כזה. עד שיגמר :-)
גלילות שמרים עם קינמון

בצק קל ונח. רך וטעים. קל במיוחד לעבודה.

בצק שמרים:
1/4 כוס מים 
1 כוס חלב 
120 גרם חמאה
1 ביצה XL
1 כפית וניל
1 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
1/2 4 כוסות קמח שטיבל 2
1/2 2 כפיות שרים יבשים

להמיס את החמאה בקערה, להוסיף מים וחלב ולערבב היטב.
להכניס לקערה גדולה את כל החורים היבשים. לערבב ולהוסיף ביצה ווניל.
להוסיף את החמאה והנוזלים וללוש היטב לבצק רך ונעים.
לכסות ולהתפיח עד הכפלת נפח בקום חמים עד הכפלת הנפח.

לחלק לשלושה כדורים. לרדד לעלה מלבני כ 1/2 ס"מ עובי.

למרוח בתערובת קינמון. לגלגל ולפרוס פרוסות בעובי 2 ס"מ.
להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
לכסות ולהתפיח שוב.

לחמם תנור ל- 170 מעלות ולאפות עד הזהבה.
ניתן לצפות באבקת סוכר או בתערובת של אבקת סוכר עם מעט מים.


לגלילות קינמון:
75 גר' חמאה מוסת
1/4 כוס סוכר חום
4 כפות קינמון

לערבב יחד.

לגלילות נוטלה חלבה:
נוטלה
שיערות חלבה


לגלילות נוטלה:
למרוח נוטלה
לפזר שיערות חלבה

והמשך כמו בגלילות קינמון



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה