יום רביעי, 13 ביולי 2011

כשרעבים לנשנוש.....

ביסוני פרעצל. חטיף נפלא.
ביסוני פרעצל אמריקאיים
1/2 1 כוסות מים פושרים
2 כפות סוכר חום
1/42 כפיות שמרים יבשים
50 גרם חמאה, מומסת
1/2 2 כפיות מלח
1/4 - 5 כוסות קמח שטיבל 2

מים
3/4 כוס סודה לשתיה
שומשום
מלח גס

לערבב יחד את המים, סוכר, קמח, מלח, שמרים וחמאה.
ללוש היטב עד קבלת בצק אחיד ונעים. 
לכסות ולהתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.
לחלק את הבצק לארבעה כדורים.
לגלגל כל כדור לגליל ארוך ולחתוך לפרוסות בעובי 3 ס"מ.
בינתיים להרתיח את המים בסיר גדול. לאחר רתיחה להוסיף את הסודה.
לבשל כל "ביס", כ- 15 בכל פעם, כ- 30 שניות. בעזרת כף מחוררת להוציא ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה. 
לפזר שומשום ומלח גס.
לאפות בחום גבוה 15 - 18 דקות, עד הזהבה עמוקה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה