יום שני, 18 ביולי 2011

עוגיות שוקולד צ'יפס של הניו יורק טיימס





הרבה עוגיות שוקולד צ'יפס נאפו במטבחי, החל מהמתכון הראשון שביב על גב שקית השוקולד צ'יפס של אופנההימר ועד לעוגיות נטולי גלוטן, נטולי סוכר ונטולי כל טעם :-)
והנה, מתכון שמרתה סטיוארט מגדירה כהמתכון האהוב עליה.
אז מיהו האדון  Jacques Torres או כינויו "מיסטר שוקולד"? מסתבר שכתב מספר ספרי בישול בנושא - שוקולד. יש לו תוכניות בישול בטלויזיה והוא מחזיק במספר תארים בנושא קינוחים. יש לו במנהטן חנות ומפעל שוקולד. אההה - ומרתה סטיואט אוהבת את העוגיות שלו.

ה"סוד" של המתכון זה מנוחת הבצק במקרר לפחות ל- 24 שעות, על מנת להעמיק את הטעמים. כמו כן - שילוב של קמח רגיל עם קמח לחם מקנה לעוגיה גובה ומרקם נפוח. וכמובן - חוסר התפשרות באיכות השוקולד - מביאים לנו עוגיה בהחלט איכותית.

להגיד שזו העוגיה הטובה ביותר שאכלתי? לא חושבת, אבל היא בהחלט ראויה לשבחים.


עוגיות הבית של מרתה / עוגיות הניו יורק טיימס / עוגיות ז'ק טורז

2 כוסות פחות 2 כפות קמח לבן
2/3 1 כוסות קמח שטיבל 2
1/4 1 כפיות סודה לשתיה
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
250 גרם חמאה, רכה
1/4 1 כוסות סוכר דמררה
1 כוס + 2 כפות סוכר לבן
2 ביצים L
2 כפיות וניל
600 גרם (כן! לא טעות) שוקולד צ'יפס איכותיים

לנפות את הקמחים, סודה לשתיה, אבקת אפיה ומלח בקערה.
בקערת המיקסר להקציף יחד את הסוכר הלבן, הסוכר החום והחמאה כ-5 דקות עד קבלת תערובת בהירה ואוורירית. להוסיף ביצים, אחת אחת, תוך כדי ערבוב אחרי כל תוספת. להוסיף וניל. להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את תערובת הקמח באיטיות רק עד שמתאחד. להוסיף את השוקולד.

בשלב הזה לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר ל-24 שעות (ועד 72 שעות).


לאפיה: לחמם תנור לחום בינוני ולרפד תבנית  בנייר אפיה.  לגלגל מהבצק כדורים בגודל כדור גולף. ולהניח בתבנית במרווחים שווים.
לאפות 18 – 20 דקות. לצנן.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה