יום ראשון, 24 ביולי 2011

שושני פיסטוק ורחת לוקום



מצאתי את עצמי במטבח. שוב (כה מפתיע)...). בפריזר שקית מיותמת של םיסטוקים טבעיים, קלופים (לא זוכרת לאיזה מתכון קניתי) ובזוית העין קלטתי קופסא של רחת לוקום (שגם אותה קניתי אלוהים יודע לאיזה מתכון....) ותהיתי אם זה הזמן ללכת להתאשפז (על דמנציה) או פשוט לשלב את המוצרים בזה הרגע במתכון מסוים, אחרת חבל...
התוצאה היא לשם שינוי לא שוקולדית, תודה לאל, יפה וטעימה להפליא. בצק עם פריכות נהדרת שנשאר לבן ובהיר ובכך מעצים את הצבעוניות של המילוי.
והכי נחמד - בצק נח בטירוף לשימוש ונראה לי שאני מאמצת אותו למאפים מתוקים ומלוחים כאחד.

שושני פיסטוק ורחת לוקום

בצק:
200 גרם חמאה, רכה
50 גרם אבקת סוכר
1 כף חומץ
1 כפית מי ורדים
3 כוסות קמח
1/2 כוס מים

ללוש את כל החומרים לבצק רך ונעים. לכסות ולתת לנוח שעה.

200 גרם פיסטוקים, טבעיים, קצוצים
5-6 כפות סוכר
רחת לוקום, אדום, קצוץ גס



לחלק את הבצק לשניים. לרגג למלבן דק. לפזר את תערובת הפיסטוקים על כל העלה.
את הרחת להניח לאורך העלה בשורה רחת. לגלגל את הבצק לרולדה ולפרוס.
להניח על תבנית מרופדת נייר ולאפות בחום בינוני כ- 25 דקות.
העוגיות צריכות להיות בהירות.
ניתן לפזר אבקת סוכר.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה