יום חמישי, 28 ביולי 2011

עוגה לשבת - עוגת גזר וטחינה


קצת בריאות לא תזיק לאף אחד מאיתנו. וללא ספק זה קשה עם כל הפיתויים בהישג יד וכל החומרים המשמרים שנמצאים באוכל שלנו וכל הריסוס בירקות והפירות.
אז כל יום חמישי אני מקבלת ארגז הפתעה מהמשק של איריס בן צבי. ארגז איכותי עם ירקות ופירות אורגניים והטעם - פשוט מחזיר אותי לילדות. עד שלא תטעמו - לא תבינו. מחכה בכליון עיניים ליום חמישי!

אז במשלוח האחרון בין שאר הירקות והפירות היו גזרים. מתוקים ונפלאים. היה בלתי נמנע להכין מזה עוגה. לא סתם עוגה - אלא עוגה עם מרכיבים בריאים יותר.

עוגת גזר וטחינה
2 כוסות גזר מגורר (כ-3 גזרים)
1/2 כוס חמוציות מופחתות סוכר
1/2 כוס פיסטוק קלוף, טבעי
1/3 1 כוס קמח תופח
3 ביצים (אני שמה אורגניות)
1/2 כוס דבש
1/2 כוס טחינה (מלאה ואורגנית)
3/4 כוס סוכר חום (דמררה אורגני)
3/4 כוס שמן (קנולה)
1 כפית קנמון

לערבב יחד את הביצים, הסוכר, הדבש, השמן והטחינה.
להוסיף את הקנמון וקמח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
בכף עץ להוסיף גזר, פיסטוק וחמוציות.
לשמן היטב תבנית אינגליש ולאפות בחום בינוני כ- 45 דקות.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה