יום שישי, 29 ביולי 2011

סאנשיין במטבחי - מאפינס צ'דר


תמיד יש במקרר שאריות גבינה. ילדים נולדים עם "פגם" כזה שאפילו שלגבינה אין פג תוקף - לא נןגעים בו אם זה לא חדש לגמרי. גם אם התאריך עדיין מראה שיש עוד יומיים - מבחינתם חל איסור אכילה. ככה זה ילדים. אז אני תמיד מוצאת שאריות של גבינות - קוטג', סקי וצהובות למיניהם. ולמה לזרוק? בטח לא אחרי הקרב על קוטג' שבו החרמנו אותו עד שהורידו מחירים...

אז יש מתכון, מוצלח ביותר לשאריות האלו.

מאפינס צ'דר נפלאות
50 גרם חמאה
1 בצל שאלוט, קצוץ דק
3/4 2 כוסות קמח
1/2 2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
קורט מלח
2 כוסות גבינת צ'דר מגוררת
1/2 קופסא גבנת קוטג'
1/2 קופסא גבינת סקי
1/4 1 כוסות חלב
1 ביצה

לערבב בקערה את החומרים היבשים.
בקערה קטנה לערבב יחד את הגבינות הרכות, חלב וביצה.
לעשות תלולית בתערובת הקמח ולשפוך פנימה את תערובת החלב. בעזרת כף לערבב בעדינות רק עד שהתערובת אחידה. להוסיף גבינ"צ ולערבב.
לרפד תבנית שקעים במנג'טים ולרסס בספרי שמן.
להכניס כף גדושה לכל שקע ולאפות כ-25 דקות בחום בינוני.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה