יום שלישי, 5 ביולי 2011

בטעם הודי

פרגיות בתיבול הודי ונאן

אין ספק שהמטבח ההודי מלא צבע, נינוחות ותבלינים. גם אין ספק שבמטבח ההודי לא מתאמצים מדי. וזהו כל הקסם.

נאן (לחם הודי)
4 כוסות קמח
5 כפות חמאה מומסת או שמן
1 כוס יוגורט
1/2 כוס מים פושרים
2.5 כפיות שמרים יבשים
1.5 כפיות מלח
1 כפית סוכר

100 גרם חמאה מומסת
3-4 שיני שום, כתושים
2 כפיות פטרוזיליה קצוצה דק

לערבב יחד את כל חומרי הבצק. ללוש עד קבלת בצק רך ונעים לעבודה.
לכסות ולהתפיח במקום חמים עד הכפלת נפח.
להוציא אויר ע"י לישה ולחלק לכ- 15 כדורים.
לחמם מחבת פסים משומן קלות.
לרדד כל עלה לעיגול בעובי 1/2 ס"מ.
להניח על המחבת עד שמתקבלות בועות.

להפוך לצד השני לעוד כדקה שתיים.
למרוח מיד בתערובת חמאת השום.
לכסות בנייר אלומיניום על מנת לשמור חמים.


פרגיות בתיבול הודי:
1 ק"ג נתחי פרגיות
1 יוגורט
מלח
פלפל
אבקת שום
קארי
כורכום
כוסברה טחונה

לערבב את היוגורט עם התבלינים. להוסיף את הפרגיות. לכסות ולהכניס למקרר למספר שעות.
לחמם ולשמן קלות מחבת פסים.
לצלות מכל צד מספר דקות.
להגיש מיד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה