יום שני, 11 ביולי 2011

Sloppy Joe - ארוחה אמריקאית

או המילים אחרות...ג'ו המבולגן. מאיפה השם? אין לי מושג. אני מניחה שבגלל שלא משנה איך תאכל את זה - תעשה סביבך בלאגן....

סלופי ג'ו

אז יום העצמאות מאחורינו, אבל הגעגוע לבית באמריקה לא נעלם. זיקוקים, פטריוטיזם במיטבה ופיקניקים להמונים. חסר לי....
אז אמנם באיחור - אני מאחלת - Happy 4th of July!

ולכבוד ה"אירוע" הרכבתי ארוחה אמריקאית לתפארת מדינת....ישראל (כי בכל זאת, כאן הבית)

סלופי ג'ו
3 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ דק
1 פלפל אדום, קצוץ דק
1 פלפל ירוק, קצוץ דק
1 פלפל חריף, קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות
1 ק"ג בשר טחון, טרי איכותי
1 כפית פפריקה מעושנת
2 כפות סוכר חום
פלפל שחור
1/2 כוס קטשופ
1/4 כוס רוטב ברביקיו (מתכון בהמשך)

לטגן את הבצל בשמן זית עד שקיפות.
להוסיף את הפלפלים ולאחר מכן את השום. לטגן עד התרככות.
להוסיף את הבשר הטחון ולערבב תוך כדי בישול עד שנעלם צבעו הורדרד.
להוסיף את שאר המרכיבים ולהשל, על להבה נמוכה כחצי שעה.


רוטב ברביקיו נהדר
  • 3/4 כוס קטשופ
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס רוטב וורצ'סטר
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 4 כפיות מלח
  • 4 כפיות פפריקה
  • 4 כפיות חרדל
  •  1 כף פלפל צ'ילי
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
לערבב יחד את כל המרכיבים. לשמור עד שבוע בצנצנת סגורה. נפלא גם כמרינדה לעוף בגריל!

לחמניות המבורגר נפלאות
1 כוס חלב פושר
1/2 כוס מים פושרים
1 כף דבש
1/4 כוס חמאה, מומסת
1 ביצה
1/24 כוסות קמח שיבל 2
1/4 2 כפיות שמרים יבשים
1/2 1 כפיות מלח

לערבב יחד את החלב, מים, דבש וחמאה. 
בקערה גדולה לערבב יחד קמח, שמרים ומלח.
להוסיף את הנוזלים ואת הביצה. ללוש היב עד לקבלת בצק רך ונעים ולא דביק.
להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.
ליצור כדורים (כ- 10). להניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה ולהתפיח שוב.
למרוח בביתה ולפזר שומשום או קמח.
לאפות בחום בינוני כ- 30 דקות.
לחמניות המבורגר
פוטוס (כמו מקדונלדס)
2 ק"ג תפוחי אדמה  עם הקליפה, שטופים היטב ומיובשים
1/3 כוס שמן זית
1/4 כוס אבקת מרק בצל
1-2 כף קורנפלור 
2 כפות מיונז
1 כפית סוכר
תבלינים: אבקת שום, פלפל שחור, פפריקה אדומה, פפריקה חריפה או מעט צ`ילי גרוס, (כמויות לפי הטעם. 

לשטוף ולייבש את תפוחי האדמה, כולל הקליפה. 
לחתוך כל תפו"א לאורכו ואח"כ לפלחים עבים.
לערבב  בקערה קטנה את כל החומרים למעט תפוחי האדמה.
נוצרת משחה סמיכה שניתן לדללה במעט מים אם צריך .
למרוח כל פלח תפ"א במשחה ולסדר כל תפו"א בתבנית. 
לאפות  בחום בינוני- גבוה  מעלות 200 למשך  כ 45-60  דקות, עד שהפוטטוס מזהיבים יפה ונותרים רכים במרכזם , אך קריספיים בקליפתם.

 פוטטוס

ארוחה אמריקאית לתפארת

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה