יום רביעי, 3 באוגוסט 2011

עוגה לשבת....קאפקייקס וניל במילוי קרם וניל

"ניסוח" מחודש לעוגת הקרם של בוסטון boston cream pie.
אותה עוגה, אותם מרכיבים, אך במנות אישיות. מצריך מעט עבודה והשקעה, אבל יש תמורה בעד האגרה.

קאפקייקס מבוסטון

מילוי:
1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
3 חלמונים
1/3 כטס סוכר
קורט מלח
4 כפיות קורנפלור
50 גרם חמאה, חתוכה
1 כפית וניל

לשפוך שמנת מתוקה בסיר ולהביא לרתיחה עדינה על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב.
בקערה נפרדת לערבב יחד את החלמונים, סוכר, מלח וקורנפלור, עד תערובת בהירה. להוסיף את השמנת תוך כדי ערבוב ולהחזיר לסיר. להמשיך לערבב עד שהתערובת מסמיכה ומבריקה. להסיר מהאש ולהוסיף את החמאה והוניל תוך ערבוב מתמיד עד שמתאחד. 
לכסות ולשמור המקרר לשעתיים.

קאפקייקס:
3/4 1 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
3/4 כפית מלח
1 כוס סוכר
150 גרם חמאה רכה
3 ביצים גדולות
3/4 כוס חלב
1/2 1 כפית וניל

לחמם תנור לחום בינוני ולרפד תבנית שקעים במנג'טים.
בקערת המערבל להקציף את החמאה והסוכר עד שמתאחד ולהוסיף את הביצים, אחת אחת ואת הוניל.
בקערה נפרדת לערבב את הקמח עם אבקת האפיה והמלח. להוסיף לתערובת החמאה ולערבב רק עד שמתאחד.
לשפוך למנג'טים עד מילוי 3/4 שקע.
לאפות כ- 20 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
לצנן.

בעזרת סכין חד לחתוך פנימה ולהסיר את ה"כיפה". למלא בקרם ולהחזיר כל "כיפה" לקאפקייק.

להכין קרם ולזגג מעל.


זיגוג שוקולד:
3/4 מיכל שמנת מתוקה
1/4 כוס סירופ תירס בהיר
1/2 כפית וניל
170 גרם שוקולד מריר משובח

בסיר, על להבה נמוכה להביא את השמנת המתוקה והסירופ תירס לרתיחה עדינה. להסיר מהאש ולהוסיף את השוקולד והוניל. לערבב עד שהתערובת חלקה ומבריקה.
לזגג על הקאפקייקס.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה