יום שישי, 26 באוגוסט 2011

ולפעמים, החגיגה נגמרת....



החופש הגדול נגמר,  החופשה הסתיימה ובאויר מרגישים את סוף עונת פירות הקיץ. הסתיו באויר, ניתן כבר לחוש אותו. פתאום ראש השנה ממש בפתח ותקופת החגים הנפלאה.
אז רגע לפני, צריך לתת כבוד לאותם פירות שכל כך נתגעגע אליהם בקרוב.
ואת הכבוד הפעם אתן לשזיף.
המתכון לקוח מהאתר של הרוזנת היחפה.

טארט שזיפים:

3/4 כוס אגוזים קצוצים דק
3/4 כוס סוכר דמררה
2 כוסות קמח
קורט מלח
1 חלמון
175 גרם חמאה, קרה, חתוכה לקוביות
1.5 ק"ג שזיפים, מגולענים  וחתוכים לשישיות

להכניס למעבד מזון את כל המרכיבים ולהפעיל בפולסים עד קבלת תערובת פירורית.
לקחת כ-2 כוסות תערובת ולהדק בתבנית פאי.
להניח בצורה יפה את השזיפים.
לפזר מעל את יתרת תערובת הפירורים.
לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני כ-45 עד 50 דקות. עד שהפאי מזהיב ומיצי השזיפים מבעבעים.
לצנן 10 דקות ולהעביר לצלחת הגשה.



ושתהיה לנו שבת קסומה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה