יום שבת, 27 באוגוסט 2011

צ'ורוס


איך אומרים I Love You בצ'ורוס?


אמריקה הדרומית. חבל ארץ חם, אוהב, ססגוני וצבעוני. גן עדן. פשוט ככה. אנשים מחייכים, אדיבים וחמים.
והאוכל? אין סוף אפשרויות. מאוכל פשוט הנמכר בדוכנים ברחובותיה המזוהמים של מקסיקו ועד מסעדות יוקרה עם מבחר פירות ים ואוכל מקומי משודרג.
והבירות?מממממממממממ, אין על קורונה קרה קרה, מוגשת בקערת קרח יחד עם נאצ'וס וסלסה.

אז הנה מתכון, שיפיג בי אך במעט את הגעגועים. עד לשנה הבאה.....

קבלו את הצו'ורוס. ה"סופגניה" הלטינית. נמכרת במדינות הלטיניות ובשכונות הלטיניות ברחבי ארה"ב.
חמים, פריכים ומגולגלים בסוכר וקנמון.


צ'ורוס
350 מ"ל חלב
200 גרם קמח
קורט מלח
1 כף סוכר
1 ביצה

תערובת של סוכר וקנמון לגלגול.

בסיר בינוני לחמם את החלב, הסוכר והמלח. להוסיף את כל הקמח ולערבב בעזרת כף עץ עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר.
להעביר למערבל ולערבל במהירות בינונית עד שהאדים יוציאים. 
מוסיפים את הביצה ומערבבים.
בינתיים מחממים שמן בסיר בינוני.
את הבצק מעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכב גדול.
כאשר השמן חם מזלפים "מקלות" באורך הרצוי. מטגנים עד הזהבה קלה.
מוציאים לנייר סופג ומיד מגלגלים בתערובת הסוכר קינמון.

מגישים עם רוטב שוקולד חם ו/או ריבת חלב.



ושנדע רק אושר, בריאות, אהבה ושלווה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה