יום חמישי, 1 בספטמבר 2011

אוכל לא זורקים 3


תראו לי ילד אחד שיאכל בננה חומה? אחד? אין חיה כזו.
גם לא ילדים גדולים. הבננה מתחילה להראות סימנים של נקודות חומות והיא הופכת להיות מנודה.
במצב הזה, אני לוקחת, מועכת, מכניסה לשקית ומקפיאה. 

לפני מספר ימים הביא לי חבר טוב מלא בננות שכולן כבר היו על סף גסיסה. אבל אני לא אגיד לא למשהו אורגני :-). אז הישר מגינתו למקפיא שלי.

אז לכבוד החזרה לביה"ס, קבלו מאפינס נהדרים. לחטוף אותם על הבוקר או להכניס להם לשקית האוכל. והעיקר - שנת לימודים פורייה ומהנה. והכי חשוב - בטוחה.

מאפינס בננה של איילת הירשמן

100 גרם חמאה
1 כוס (200 גרם) סוכר
2 ביצים
1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
1/2 1 כוסות (219 גרם) קמח תופח
1/2 כפית קינמון טחון
2 בננות גדולות בשלות, קלופות


לציפוי:
50 גרם סוכר חום (רצוי בהיר, מסוג דמררה)
50 גרם שקדים קצוצים

ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים את שקעי התבנית ומרפדים אותם במנג'טים מנייר.

2. שמים את החמאה בקערה גדולה שמתאימה למיקרוגל ומחממים עד שהיא נמסה (לחלופין, אפשר להמיס בסיר קטן על הכיריים, ולשים לב שהיא לא נחרכת. אם ממיסים בסיר, מעבירים את החמאה המומסת לקערה גדולה).
3. מוסיפים לחמאה החמימה את הסוכר וטורפים במטרפה ידנית עד שהוא מתערבב בחמאה ונמס קצת. מוסיפים את הביצים וטורפים לקרם אחיד, מוסיפים את השמנת החמוצה וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים לקערה את הקמח והקינמון ומערבבים היטב בכף, עד שמתקבלת עיסה אחידה.

4. שמים את הבננות בקערה נפרדת ומועכים אותן למחית גסה – אפשר לעשות את זה במזלג ואפשר במועך פירה. מוסיפים לקערת העיסה ומערבבים לעיסה אחידה.

5. יוצקים את העיסה לשקעי התבנית, כך שהעיסה תגיע עד לשלושה רבעים מגובהם.

6. הציפוי: מערבבים בקערה נפרדת את הסוכר החום והשקדים הטחונים. זורים על העיסה שבשקעים בשכבה אחידה. אופים 20-25 דקות, או עד שהעוגות מתייצבות ושכבת הפירורים למעלה מזהיבה. מחלצים מהשקעים ומגישים.*


*ויתרתי על הציפוי



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה