יום שישי, 2 בספטמבר 2011

עוגה לשבת

פאי אפרסקים

זהו זמן נפלא לנצל את הפירות הבשלים לפני שיעלמו ויפנו את מקומם לפירות החורף (המעט בנאלים בעיניי)....

פאי קל ונפלא עם איזון מצוין של בצק ופרי.

פאי אפרסקים

בצק:
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
3 כוסות קמח
3-4 כפות מים קרים

להכניס למעבד מזון את החמאה, מלח וקמח ולעבד לתערובת פירורית. להוסיף מים עד שמתגבש בצק.
לעטוף בניילון נצמד ולקרר במקרר לפחות רבע שעה.

מילוי:
5-6 אפרסקים גדולים, בשלים
1 כף חמאה רכה
1/4 כוס קורנפלור
3/4 כוס סוכר + 2 כפות נוספות

לערבב יחד את האפרסקים, קורנפלור, סוכר וחמאה.
לרדד 1/2 מכמות הבצק ולרפד תבנית פאי.
לכסות במילוי ולרדד את הבצק הנוסף והניח מעל.
בעזרת סכין, או חותכן מעניין לחרוץ חריצים על מנת לתת לאדים לצאת.
לפזר מעל את 2 הכפות הנוספות של סוכר.לאפות בחום בינוני-גבוהה כ-10 דקות. לאחר עשר דקות להנמיך את החום לחום בינוני ולאפות 40-50 דקות נוספות עד שהבצק מזהיב.


ושתהיה שבת מדהימה!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה