יום שני, 5 בספטמבר 2011

יום הולדת שמח פרדי מרקיורי

ולכבוד האירוע חרגתי ממנהגי, שלפתי בקבוק שמן וטיגנתי את המאכל הכי מזוהה עם האנגלים, כי בינינו - אוכל ממש טוב אין להם.

אז קבלו לכבוד יום הולדתו של גאון המוזיקה, האיש האיפור והטייטס הנשי - פיש אנד צ'יפס!

פיש אנד צ'יפס:

1 ק"ג נתח הליבוט, או כל דג לבן אחר המתאים לטיגון
מלח\פלפל שחור
2 כוסות קמח
1 בקבוק בירה לבנה
1 כפית אבקת אפיה
1 ביצה

1/2 כוס קמח

שמן לטיגון

לחתוך את הדג לנתחים. לייבש בעזרת מגבת נייר ולפזר מלח ופלפל שחור.
בקערה נפרדת לערבב יחד קמח, בירה, מלח ופלפל נוספים, ביצה ואבקת אפיה לבלילה סמיכה.

לשים 1/2 כוס קמח בקערה קטנה.

בסיר בינוני לחמם 1 ליטר שמן.

כאשר השמן חם, לקחת נתח דג ולשים בקערת הקמח עד כיסוי. לנער היטב וליטבול בבלילת הבירה. לשים בזהירות בשמן החם ולטגן עד הזהבה.

באותה דרך ניתן גם לטגן טבעות בצל, שרימפס וירקות אחרים. להגיש עם רוטב טרטר או מיונז מתובל.


Happy Birthday Freddy!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה