יום שבת, 10 בספטמבר 2011

שבוע מתוק שיהיה לנו


ורעיון משודרג לראש השנה שמתקרב - קינמונים עם תפוח. 
אחרי סופ"ש של בציר יין והכנסת השמרים לחביות ענבים היתה תחושה פתאום שאני בכלל לא נמצאת ביקב אלא במטבח של סבתא שלי :-). ריח השמרים התוססים פשוט הביא לי געגוע לחלות ועוגות השמרים של לפני השבת.
אז לא המתנתי, שבנו הביתה ונכנסתי למטבח עוד בטרם פרקתי את התיק. התוצאה - שושני שמרים עם קנמון ותפוח. נהדרים בבוקר עם הקפה, לאירוח של ימי החג וסתם כי בא מתוק.

שושני קינמון ותפוחים
לבצק:
6 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 כפית קנמון
קורט אגוז מוסקט
100 גרם חמאה רכה מאד
1 ביצה
1 כפית גרד לימון
1/3 3 - 4 כוסות קמח
2 כפיות שמרים
1 כוס חלב פושר

מילוי:
1 כף חמאה
3 תפו"ע סמיט, קלופים ופרוסים ללא הליבה
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית קורנפלור
1/4 כפית קנמון
קורט מלח
1 כפית וניל

3 כפות סוכר
3/4 כפית קנמון


בקערת המערבל להכניס את החמאה, מלח וסוכר ולהקציף. להוסיף ביצה וגרד לימון ולהקציף עד קבלת תערובת אחידה ואוורירית. להוסיף את הקמח, לקינמון, מוסקט ושמרים ולערבב. להוסיף חלב וללוש עד קבלת בצק גמיש ונח.

לכסות ולהניח במקום חמים כשעתיים עד הכפלת נפח.

בינתיים להכין את המילוי:
על להבה בינונית להמיס בסיר את החמאה. להוסיף את התפוחי עץ והסוכר ולערבב. לאחר כשתיים שלוש דקות להוסיף קנמון, מלח וקורנפלור. לבשל את התערות כרבע שעה. לערבב פנימה את הוניל ולצנן.

לאחר שהבצק תפח יש ללוש שוב על מנת להוציא את האויר. מחלקים לשני כדורים ומרדדים לעלה בינוני בעובי כחצי ס"מ. מערבבים יחד את ה- 3 כפות סוכר עם הקנמון ומפזרים בצורה אחידה על העלה. מפזרים מתערובת התפוחים ומתחילים לגלגל לרולדה. מהדקים קצוות  ופורסים בעובי 2 ס"מ ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפיה במרווים של כשני ס"מ.
אופים בחום בינוני עד שמזהיב.
כאשר מעט מצטנן מפזרים אבקת סוכר עם או בלי קינמון.


והעיקר, שיהיה לנו שבוע מתוק

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה