יום שבת, 17 בספטמבר 2011

כָּעֶכּ סורי


כעכים אלו מוצאם בחאלב, סוריה. מעט מאד ערים משתוות להוד ולפאר של חאלב. עיר אשר ההיסטוריה היהודית שלה מתחילה עוד מימי המלך דוד לפני למעלה מ- 3,000 שנה. העיר האריסטוקרטית היתה לפנינה יהודית מלאה בהדר ואצילות והיתה מרכזה של היהדות הספרדית. יהודים, אשר ברחו מספרד בימיה השחורים של האינקוויזיציה הרבו להגיע למדינות איסלאמיות, ביניהן - סוריה.
בתקופה העות'מנית כאשר החלו הפוגרומים והם החלו לברוח על נפשם, חלקם למקסיקו סיטי - שם עד היום יש קהילה גדולה של יהדות סוריה. היהודים שנותרו עזבו את סוריה לאחר קום המדינה, כאשר המשטר הסורי החל שוב לרדוף את היהודים. 

במתכון הנ"ל יש תבלין הנקרא "מאחלב" ומקורו מפרח המחלב - Prunus Mahalep. הוא נפוץ במטבח הים תיכוני בעיקר בלחמים ומאפים וכמובן - בכָּעֶכּ  הנ"ל. ריח המחלב עדין וטעמו בהתאם. בהחלט משדרג כל מאפה.

כָּעֶכּ מאחלב

500 גרם קמח לבן
2 כפיות שמרים יבשים
1 כפית שטוחה אניס או זרעי שומר
1 כפית שטוחה מחלב טחון
1 כפית שטוחה זרעי כוסברה
1 כפית שטוחה זרעי כמון
1/2 כוס חלב
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן זית
1 כפית סוכר
1 כפית מלח

ביצה
שומשום



לערבב יחד את כל החומרים, למעט הביצה והשומשום. ללוש כ- 10 דקות לבצק רך וגמיש. הבצק אלסטי מאד, נעים מאד ולמרות רכותו - הוא אינו דביק.
לכסות את הבצק ולהניח לתפוח עד הכפלת הנפח.
לחמם תנור ל- 200 מעלות.
לקרוץ מהבצק כדורים קטנים ולגלגל לרצועות. להדביק קצוות לצורת כעכים. להניח אל תבנית מרופדת בנייר אפיה ולמרוח בביצה ולטבול בשומשום.
לאפות כעשרים דקות. לאחר 20 דקות להנמיך את חום התנור ל- 150 ולהמשיך באפיה כ-40 דקות נוספות.
הכעכים צריכים להיות זהובים ויבשים בפנים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה