יום ראשון, 18 בספטמבר 2011

מנה חגיגית - קציצות בדובדבנים


מנה נהדרת, מתקתקה ומתאימה בול לראש השנה.
ניתן להגיש בעלה סיגר, שריפדתי בה שקעים של תבנית מאפינס, מרוססים במעט שמן. אופים עד הזהבה.



קציצות לבנוניות עם דובדבנים:
500 גרם בשר טחון
1 בצל גדול, קצוץ
חופן פטרוזיליה
מעט עלי טימין
מלי ופלפל שחור
1 ביצה
3-4 כפות פירורי לחם
צנוברים קלויים
שמן זית
1 קופסא דובדבנים בסירופ - ללא חרצנים

במעט שמן זית יש לטגן את הבצל הקצוץ עד הזהבה. חתי מכמות הבצל יש לשים בערה ואת היתרה להניח בצד. להוסיף לבצל בקערה את הבשר הטחון, פטרוזיליה, טימין, מלח ופלפל ולערבב היטב. להוסיף ביצה ופירורי לחם וכן את הצנוברים הקלויים וללוש לעיסה אחידה.
לחמם מעט שמן זית על להבה נמוכה.
ליצור קציצות קטנות ולטגן מעט - רק עד שמזהיב מכל הכיוונים.
להוסיף את יתרת הבצל המטוגן לסיר ולערבב. לשפוך פנימה את תוכן צנצנת הדובדבנים, עם הסירופ.
להניח פנימה עלה או שניים של טימין ולבשל על להבה נמוכה עד שהרוטב מצטמצם.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה