יום שבת, 3 בספטמבר 2011

ברוכה הבאה לך מרתה סטיוארט



שבת מתוקה עברה על כוחותינו. וללא ספק הגברת הראשונה של המטבח היתה לי להשראה. וגם רעיון נחמד, ומקורי למתנה לחג. קופסת עוגיות נאה מלאה בעוגיות.

עוגיות בוהן עם גנאש שוקולד דבש של מרתה סטיוארט

לבצק:
2 כוסות קמח
1 כוס + 1 כף קקאו איכותי
2 כפיות מלח גס
200 גרם חמאה רכה
2 חלמונים
2 כפות שמנת מתוקה
2 כפיות וניל איכותי
סוכר לגלגול

לגנאש:
1/3 כוס דבש
1/3 כוס שמנת מתוקה
גרגרים מחצי מקל וניל
150 גרם שוקולד מריר איכותי, שבור לקוביות
2 כפות חמאה

לחמם תנור לחום בינוני.
להקציף את הסוכר עם החמאה עד קבלת מרקם אוורירי. להוסיף את החלמונים והוניל ולהקציף עד שהתערובת מאוחדת ואוורירית.
בקערה נפרדת לנפות את הקקאו והקמח. להוסיף מלח.
את תערובת הקמח להוסיף לתערובת החמאה תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה. כאשר הבצק מתאחד להפסיק את פעולת הערבוב.
ליצור כדורים בגודל כדור פינג-פונג. לגלגל בסוכר ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה. ליצור גומה בכל כדור.
לאפות כ- 10 עד 12 דקות.

לצנן.

לגנאש:
לחמם את השמנת והדבש בסיר קטן על להבה נמוכה עד שמתחיל לבעבע. להוסיף את הוניל ולערבב. 
להסיר מהלהבה. להוסיף את שברי השוקולד. להמתין 5 דקות ואז לערבב היטב עד שמתאחד. להווסיף את החמאה ולערבב.
לתת לגנאש להצטנן מעט, כעשר דקות.
בעזרת כפית למלא כל "גומה" בגנאש.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה