יום שני, 3 באוקטובר 2011

עוגיות אוריאו לשיפור המצב רוח



אין על עוגיות להמתיק את המצב רוח. זכרונות ילדות של ריצה לקופסת העוגיות אצל סבתא שלי בארה"ב וגניבת עוגית אוריאו לפני ארוחת ערבף בלי שיראו...כך חשבתי. הקופסא הזו נועדה ל"גניבות" הקטנות שלנו. תמיד היו מלאות בעוגיות שוקולד צ'יפס או עוגיות אוריאו.
עוגיות האוריאו  האלה טובות יותר מהמקור, פריכות ומתוקות, נפלאות כמו הזכרונות.


עוגיות אוריאו

85 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר לבן
5 כפות סוכר חום
1/2 1 כפיות מלח
1/4 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית אבקת אפיה
1 כפית אבקת נס קפה
1/2 1 כפיות וניל איכותי
2 חלמונים
3/4 כוס קמח, מנופה
1 כוס קקאו איכותי ומשובח, מנופה

להקציף יחד את החמאה, סוכר חום, סוכר לבן, מלח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, אבקת נס קפה, וניל עד קבלת מרקם חלק. בעוד המיקסר עובד להוסיף חלמונים, אחד אחד. לאחר שהחלמונים אוחדו בתערובת יש להוסיף את הקמח והקקאו במהירות איטית. הבצק יהיה בעל מרקם יבש. ללוש מעט את הבצק וליצור כדור חלק. לשטח מעט.
בשבלב זה ניתן לעטוף את הבצק ולאפסן במקרר עד שבוע. במקרה של איפסון במקרר יש להוציא את הבצק לפני השימוש כדי שיתרכך.

לחמם תנור לחום בינוני ולרפד תבנית אפיה בנייר אפיה.

יש לפזר קקאו על משטח עבודה ולרדד את הבצק לעובי של 3-4 מ"מ.
בעזרת חותכן קורצים עיגולים. כיוון שהעוגיות לא מתפשטות באפיה, ניתן לשים אותם קרובות זו לזו.

את שאריות הבצק, בסוף רידוד כל העוגיות, יש לשים בקערת המערבל ולהוסיף 1 כפית מים רותחים. לערבב היטב. להוסיף כל פעם פכית מים רותחים עד קבלת מרקם של בצק עוגה. להכניס לשקית זילוף עם פיה דקה.
לזלף על העוגיות, לפני האפיה, את הבצק בצורת תחרה.
לאפות כ- 12 דקות, או עד שיציב למגע (לא לאפות יותר מדי! העוגיה כהה וקשה להבחין כאשר הן נשרפות). לצנן לחלוטין.

קרם:
60 גרם חמאה רכה
1 כוס אבקת סוכר, מנופה
1 כפית וניל
1/8 כפית מלח

להקציף את כל החומרים, כ- 5 דקות עד מרקם אוורירי (אפשר להוסיף צבע מאכל אם רוצים). להכניס לשקית זילוף עם פיה רחבה.
לחלק את העוגיות לחצי. על חצי כמות לזלף כמות לא מוגזמת של קרם. להניח חצי עוגיה שניה ולהדק רק עד שהקרם מגיע לשולים.

לאפסן במקרר עד שהחמאה מעט מתקשה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה