יום רביעי, 12 באוקטובר 2011

אלפחורס

הכל מתגמד ליד הבשורה שהרטיטה את ליבנו אמש. גלעד חוזר הביתה! כמעט 2000 ימים המתנו לו כאילו הוא הבן שלנו האישי. ולמעשה הוא הילד של כל אחד ואחת מאיתנו.

מאחלת לכולנו שהשבוע הזה יעבור מהר, נחגוג נשיר עם שובו ושיהיה לכולנו, ובעיקר למשפחת שליט - חג שמח!!

אלפחורס / רוני ונציה

2 כוסות קורנפלור
1/21 כוסות קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה
 1/2 כפית סודה לשתיה
200 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
3 חלמונים
גרידת לימון אחד
3 כפות ברנדי
1 כפית וניל

למילוי:
1 קופסא ריבת חלב (אני הכנתי לבד)

לציפוי: 
100 גרם קוקוס

להקציף יחד את החמאה, הסוכר וגרידת הלימון. עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
להוסיף את החלמונים, אחד אחד עד שנבלעים.
להוסיף וניל וברנדי ולערב היטב.
את הקמח, קורנפלור, אבקת האפיה וסודה לשתיה מנפים בקערה ומוסיפים לתערובת. מערבבים באיטיות, המרקם יהיה מעט פירורי. אם פירורי מדי ניתן להוסיף קמצוץ מים.
לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולאפסן במקרר לשעה לפחות.
לאחר כשעה מרדדים על משטח מקומח לעובי של כ- 3/4 ס"מ. קורצים עיגולים קטנים.
בתנור שחומם מראש לחום של 175 אופים כ- 8 עד 10 דקות. הועוגיות נשארות בהירות!
לקרר לחלוטין.
למרוח ריבת חלב על עוגיה אחת ולחבר בנוספת. לגלגל בקוקוס.



ושהחג הזה יהיה שמח לכל עם ישראל!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה