יום ראשון, 16 באוקטובר 2011

מתכון וביקורת

החופש בהחלט מתחיל היום. נגמרו הארוחות המשפחתיות. החיילת מאופסנת בבסיס הטירונים אי שם - אז הפסקה בכביסות, פינוקים, קניות ובישולים.
עכשיו החופש שלנו!
ארזנו את עצמנו ובאופן ספונטני עלינו לצפון. 

את הבוקר התחלנו, בקטנה, במקום יפה לקפה. היה חביב. ובהחלט יפה, אם כי הראות לא היתה במיטבה.

המשכנו ליקבים האהובים עלינו, קנינו גבינות אצל קדוש בצפת, גבינות עיזים מאדיר וכמה וכמה בקבוקי יין לטיולי הפיקניק הבאים. קפיצה קטנה לאריה השואג ובהמשך נגיעה קטנה בלבנון. אם היה תלוי בי הייתי עושה עוד כמה צעדים קדימה וממש, אבל ממש נוגעת באדמת לבנון. א' עצר בעדי בטענה שיותר קרוב מזה ויהיו דיסקוסים על חילופי שבויות...

נופים מקסימים של סוף קיץ וכבישים עמוסי מטיילים.
עכשיו רעבים. אחרי דיסקוס קצר הוחלט ללכת עם ההמלצה לאכול ב"טחנה" במטולה. צר לי. למרות הביקורות המשבחות היה קצת פחות מגרוע. ככה, חברים, לא עושים בשר.
המים שהוגשו לנו בכניסה היו פושרים. הלחם, חומם עד מרקם גומי במיקרו והבשר? יבש ולא אכיל ברובו.
מנת התוספות הצילה לנו את העסק.
אכזבה. וחבל. אבל היה יום מקסים. טיול מהנה. מזג אויר לטובתנו וחוויה נעימה.

פלטת בשרים מיותרת ב"טחנה"

את היום קינחנו בעוגיות מהבית. עוגיות שוקולד צ'יפס שאי אפשר לעולם להרוס. 

עוגיות שוקולד צ'יפס עם פודינג וניל
200 גרם חמאה רכה
1/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 ביצה
1 כפית וניל איכותי
1/4 כוס יוגורט או שמנת חמוצה
1/4 2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית מלח
1/2 כוסות שוקולד צ'יפס

לחמם תנור לחום בינוני.
להקציף יחד את החמאה עם שני סוגי הסוכר עד קבלת תערובת אוורירית. להוסיף פודינג ביצה ווניל ולערבב. להוסיף את הקמח, הסודה לשתיה והמלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
בעזרת כף עץ לערבב פנימה את השוקולד צ'יפס.
לרפד תבנית בנייר אפיה ובעזרת כפית ליצור עוגיות במרווחים שווים.
לאפות 7 - 10 דקות ולצנן.


מחר נמשיך במסלול יותר מאתגר :-)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה