יום שישי, 21 באוקטובר 2011

נשיקות

החג הזה השאיר אותי עם עודפים גדולים מדי של חלבונים. וכאמור - אוכל לא זורקים.
כאשר יש לי מתכון עם שימוש בחלמונים אני שופכת את החלבון ביישר לשקית סנדוויץ', סוגרת ומקפיאה. ככה תמיד יש לי בשלוף.
אז לאור העובדה שהפריזר מלא בחלבונים עפתי על הרעיון של נשיקות. ומי לא אוהב נשיקות?

נשיקות מרנג


100 גרם חלבונים
200 גרם סוכר

 היחס תמיד יהיה 1:2 כאשר הסוכר הוא ה-2.

לחמם תנור לחום בינוני ולרפד תבניות בנייר אפיה.
להקציף את החלבונים בקערת נירוסטה נקיה לחלוטין! חשוב שהחלבונים יהיו בטמפ' החדר.
להוסיף באיטיות ובהדרגה את הסוכר ולהקציף במהירות גבוהה כ- 15 דקות עד קבלת קצף קשה ויציב.
במידה ורוצים  נשיקות צבעוניות יש להוסיף מספר טיפות מצבע מאכל נבחר (ג'ל ולא צבע נוזלי) יחד עם החלבונים.
להכניס את הקצף לשקית זילוף עם צנטר רחב ולזלף נשיקות על גבי נייר האפיה.
לאפות כשעתיים. לצנן לחלוטין.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה