יום שבת, 22 באוקטובר 2011

בוקר טוב עם בייגל'ה, לבנה וזיתים - הכל תוצרת עצמית

עונת הזיתים בסיומה, ובטיולינו הרבים החופש הזה גם מצאנו עצי זית מיותמים (ועצי אבוקדו, ועצי תפוח ועצי רימון.....), לפנו שקית מהמכונית ועשינו מסיק עצמי. עוד לפני ראש השנה החלטנו שעצי הזית במתחם העבודה כבדים מדי ולכן הקלנו עליהם, כך שיש לנו 2 מסיקים :-)

את הזיתים יש לדפוק או לחרוץ בעזרת סכין (לאחר ששטפנו אותם מכל אבק הדרכים). שמים בקערה וממלאים במים. משך שבוע יש להחליף את המים פעם עד פעמיים ביום. לאחר שבוע לשים את הזיתים בצנצנת אטומה ולמלא במי מלח. לסגור היטב ולהניח משך ארבעה שבועות.
לאחר ארבעה שבועות מוציאים את המים ואת הזיתים בנפרד. לרפד את הצנצנת בשכבות זיתים, פלחי לימון ופלפל ירוק או אדום חריף. להוסיף 1/2 כוס שמן זית ו- 1/2 כוס מיץ לימון משומר. לשפוך פנימה את יתרת מי המלח. לסגור היטב, לנער ולשמור כשבועיים במקום מוצל. זהו. 

לבנה
1 ליטר יוגורט 7%
1 מיכל שמנת חמוצה של פעם
1 כף מלח

את כל התכולה לערבב יחד ולהכניס לשקית בד. לקשור מעל הכיור ולהמתין כ- 24 שעות. 
לאחר יממה להכניס את שקית הבד למקרר למספר שעות.
לכדרר כדורים ולהניח בצנצנת עם שמן זית. לפני הגשה לפזר זעתר.

בייגל'ה קלים להכנה

1/4 2 כפיות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1/3 1 כוסות מים פושרים
1/2 3 כוסות קמח שטיבל 2
2 כפיות מלח

סיר גדול עם מים 
1 כף סודה לשתיה

לפיזור:
זרעי שומשום
זרעי פרג
גרעיני חמניה

ללוש יחד את כל חומרי הבצק לבצק נח וגמיש.
להתפיח כשעה במקום חמים.
לחלק לכ- 10 כדורים שווים ובעזרת האצבעות ליצור חור באמצע.
להניח על תבנית מרופדת נייר, לכסות ולהתפיח כ- 15 דקות.

בינתיים להרתיח את המים עם הסודה לשתיה.
להניח במים כדור בצק, כשלושה בכל פעם ולבשל בכל צד לא יותר מדקה. להוציא בעסרת כף מחוררת ולהחזיר לתבנית.

לפזר שומשום, פרג או גרעיני חמניה ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 20 עד 25 דקות.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה