יום שלישי, 25 באוקטובר 2011

עוגיות עדינות



נפלאות עם התה והאווירה הסתווית שבאויר. כל מה שחסר לי עכשיו זה גשם. והמון גשם. לשבת ולהתענג על כל הזיכרונות שהעציבו, שימחו, גרמו לדמעות ולצחוקים. אנשים שהיו ואינם, אם מתוך בחירה שלי או שלהם - זיכרונות הם דבר נפלא.

עוגיות פיסטוק, שקדים וחמוציות

200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
2 כפות חלב
1 כפית וניל איכותי
1/2 כפית מלח
1/2 כוסות קמח
3/4 כוס חמוציות (לקצוץ מעט במעבד)
1/4 כוס פיסטוקים
1/4 כוס שברי שקדים

1/4 כוס סוכר דמררה (אני השתמשתי בדוכר קנים אורגני)

להקציף יחד את החמאה עם הסוכר לקבלת תערובת רכה ואוורירית.
להוסיף חלב, ווניל ולהמשיך לערבב.
להוסיף את הקמח והמלח עד תערובת חלקה. לא לערבב יותר מדי.
בעדינות להוסיף את החמוציות, שקדים ופיסטוק ולערבב.

את הבצק, שמרקמו מעט יבש, לגלגל ולעטוף בנייר נצמד. לאפסן שעתיים במקרר.

לאחר כשעתיים להוציא ולפרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
לגלגל בסוכר.
לאפות בתבנית מרופדת בנייר אפיה בחום 180 כ- 12 עד 15 דקות.




תתענגו על אחד הביצועים היפים ביותר לשיר המקסים הזה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה