יום שישי, 28 באוקטובר 2011

בוקר טוב עם עוגת שיש נוטלה

פינוק לבוקר לצד הקפה החל עוד כשכולם ישנים חפורים מתחת לשמיכותף חולמים חלומות מתוקים. ואני ממהרת להספיק עוד מכונה של כביסה לחיילת שסגרה שבועיים בבסיס לפני שנצא לטעימות יין. אז הספקתי הרבה הבוקר והתוצאה המתוקה רכה ונפלאה. את המתכון נין לראות באתר של ניקי ב. הנפלאה. אני הכנתי כמנות אישיות, קטנות וחמודות.



עוגת שיש נוטלה של ניקי ב.
150 גרם חמאה רכה
3 ביצים
220 גרם סוכר
2 כפיות סוכר וניל
1 כפית וניל איכותי
200 גרם קמח
1 וחצי כפיות אבקת אפיה
1 שמנת מתוקה
2 כפות נוטלה

להקציף יחד את החמאה עם הסוכר עד קבלת תערובת אוורירית.
להוסיף את הביצים, אחת אחת עד שנבלעות בתערובת.
בקערה נפרדת לערבב יחד את הקמח עם אבקת האפיה.
להוסיף את תערובת הקמח לסירוגין עם השמנת המתוה.
להוציא כשלוש כפות תערובת לקערה נפרדת ולערבב עם 2 כפות הנוטלה.
לשפוך לתבנית או תבניות קטנות מתערובת הלבנה ואז מעט מתערובת הנוטלה וליצור בעזרת סכין אפקט של שיש.
לאפות בתנות שחומם מראש ל-180 מעלות, כ- 20 דקות לתבניות אישיות או 50 דקות לתבנית רגילה.
לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה