יום רביעי, 2 בנובמבר 2011

קלאסיקה

עוגיות פרח. לצד הקפה או התה. זו קלאסיקה. פרחים, לבבות או סתם עיגולים. הריבה מבצבצת לה דרך חור קטן ומדוגם. קלאסיקה. ניתן לשחק עם סוג המילוי. במקרה של העוגיות שלי מילאתי חלק בנוטלה, חלק בריבת תותים וחלק בריבת פסיפלורה שמפניה (של יקב התשבי - מומלץ בחום!)
עוגיות פרח
2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
200 גרם חמאה בטמפ' החדר
3/4 כוס אבקת סוכר
1/2 1 וניל איכותי
1/2 כפית תמצית שקדים


בקערת המערבל להקציף יחד את החמאה והסוכר.
בקערה נפרדת לנפות את הקמח ולערבב עם המלח.
להוסיף לתערובת החמאה ולערבב עד קבלת בצק נח רך ואחיד.
לחלק את הבצק לשני כדורים, לעטוף בניילון נצמד ולאפסן במקרר לשעה.

לחמם תנור לחום בינוני ולרפד תבנית בנייר אפיה.

להוציא את הבצק ולרדד לעלה בעובי 1/2 ס"מ ולקרוץ עיגולים בעזרת חותכן (או כל צורה אחרת). במחצית העוגיות לקרוץ חור קטן נוסף. לאפות רק עד הזהבה קלה של קצוות העוגיות.
לצנן לחלוטין.
על העוגיה ללא החור למרוח ריבה / נוטלה / ריבת חלב ולהניח מעל את העוגיה עם החור. זהו.
לפזר מעל אבקת סוכר לקישוט וללכת להכין תה :-)





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה