יום שישי, 4 בנובמבר 2011

גביניות פרח

כייף להתחיל את בוקר סוף השבוע בריח מתוק של שמרים.
ואחד מפינוקיה של החיילת הטריה הם גביניות. כיוון שפינוק זה בראש סדר העדיפויות שלי כשזה קשור באהוביי - התחלתי את הבוקר באפיות. אמנן הבטיחו גשם חורפי והשמש זורחת לה בחום, את הבוקר העברתי במטבח. עכשיו נותר לחכות לחיילת ולדאוג ששאר דיירי הבית לא יחסלו אותם בטרם תגיע.


גביניות פרח
2 כוסות קמח
100 גרם חמאה מומסת
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח
1 כפית שמרים יבשים
1 ביצה
2/3 כוס מים פושרים

ללוש לבצק רך ונעים. להתפיח במקום חמים.

מלית
100 גרם ריקוטה
1 גבינת טוב טעם
1 ביצה
2 כפות סוכר וניל

ריבה אדומה
חלמון להברשה

לערבב הכל לעיסה אחידה.


לאחר שהבצק תפח, לחלק לשמונה או תשעה כדורים.
לרדד כל כדור לעיגול ולמלא בכף גדושה מלית.
לסגור היטב ולכדרר שוב לכדור. לשטח מעט ובעזרת סכין או מספריים לחתוך לכיוון האמצע כמו בתמונה
בעזרת האצבעות ליצור גומה.
למרוח בחלמון ולשים כפית ריבה בגומה.

לאפות בחום בינוני 35 עד 45 דקות.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה