יום שבת, 5 בנובמבר 2011

מרק חורפי

אני אוהבת גשם. זה לא סוד. מי שמכיר אותי יודע שעם טפטוף ראשון אני מתמלאת שמחה. והשבת הזו בורכה במטר גשם כלבבי. שבת מושלמת.
ובשבת המושלמת הזו היה מרק סמיך ומהביל על האש.
מרק בליווי מקלות לחם - יש מושלם מזה?

מרק כרישה ותפוחי אדמה

שמן זית
50 גרם חמאה
3 -4 כרישות, נקיות מחול, החלק הלבן בלבד
5-6 תפוחי אדמה אורגניים (כן, יש הבדל בטעם)
מלח
פלפל 
אפשר, למי שרוצה גם שמנת מתוקה - אנחנו וויתרנו

לחמם בסיר שמן זית וחמאה.
להוסיף את הכרישה, החתוכה לעיגולים ולאדות 5 דקות.
לקלוף את תפוחי האדמה ולחתוך לקוביות. להוסיף לסיר ולערבב. 
לאדות 7 - 10 דקות תוך ערבוב.
להוסיף מים רותחים עד כיסוי ולבשל עד שתפוחי האדמה רכים.
לתבל במלח ופלפל ולרסק במטחנה ידנית.


מקלות לחם / גריסיני

1/2 3 כוסות קמח
300 מ"ל מים פושרים
1 כפית שמרים יבשים
3 כפות שמן קנולה
1 כפית מלח

ביצה להברשה 
שומשום / קצח / פרמזן / זעתר


ללוש את כל המרכיבים לבצק אחיד.
להניח ולכסות במקום חמים כשעתיים להתפחה.
לקרוץ עיגולים ולגלגל למקלות בעובי של עפרון.
להניח על נייר אפיה בתבנית.
להבריש ביצה ולפזר שומשום / זעתר / קצח לבחירה.
לאפות כ- 20 דקות עד הזהבה.

בתיאבון!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה