יום שני, 7 בנובמבר 2011

ירושלים אהובתי ומתכון לסנייה

ירושלים. העיר שכולה זהב. עיר של כולם וכולם שלה. עיר מדהימה. היא ההתחלה והיא הסוף. אי אפשר שלא להיות בה מאוהב. 


 הפעם, בצורה קצת שונה, החלטנו לטייל דווקא על גגות העיר. לראות את היופי הזה מגבוה. לשוטט על גגות ולהתאהב מחדש.
 כיפת הזהב, הכותל, הכנסיות והקתדרלות. שווקים ואנשים. רובעים ודתות. הכל מגבוה. כל כך יפה. כל כך מרגש.
 מגלים פינות חמד נסתרות. ונופים היפים ביותר והמרגשים ביותר, לדעתי - בעולם כולו. 
 בכל הטיולים שלי בעולם - לא ריגשו אותי יותר נופים מאשר נופיה של ירושלים. לא ארה"ב, לא צרפת ואפילו לא איטליה המדהימה. 




 כופתה סנייה

750 גרם בשר טחון
1 בצל
חופן פטרוזיליה
1 כף כמון
מלח
פלפל שחור
1 כפית אבקת מרק עוף
1/2 כפית סודה לשתיה
1 עגבניה גדולה, חתוכה לקוביות
50 גרם צנובר קלוי
טחינה איכותית (רצוי תוצרת בית)

במעבד מזון לקצץ את הבצל והפטרוזיליה עד קבלת תערובת משחתית.
להוסיף לבשר הטחון יחד עם שאר התבלינים והסודה.
לכסות ולאפסן במקרר לפחות שעתיים.
ליצור קציצות מהתערובת ולטגן על מחבת פסים רק עד השחמה קלה.
להניח בתבנית ולצקת טחינה.
לפזר מעל קוביות עגבניה וצנובר קלוי.
לאפות כחצי שעה בחום בינוני ולהגיש מיד.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה