יום שישי, 11 בנובמבר 2011

עוף קנג פאו

או כפי שמוכר גם כעוף גונג באו. מוצאו בחבל סצ'ואן בסין. נקרא על שמו של שליט מחוז שנדונג. המנה עברה אמריקניזציה, כמו רוב המאכלים הסיניים שאנו מכירים. ניתן להחליף את הקשיו בבוטנים.


עוף קנג פאו
10 - 15 פלפל שאטה יבש, ללא הגרעינים
500 גרם חזה עוף או פרגיות, חתוכים לקוביות
3 שיני שום כתושים
1/2 1 כפות ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
 2 כפות שמן בוטנים
3 גבעולי בצל ירוק פרוסים
חופן קשיו או בוטנים,  קלויים


מרינדה
1/2 1 כפות שרי (אני וויתרתי)
1 כף סויה
3/4 כפית מלח
1 כפית קורנפלור


רוטב
2 כפיות סויה
1/2 1 כפיות סוכר
1 כף קורנפלור
2 כפיות חומץ
1/2 1 כפות מים
1 כפית שמן שומשום


לערבב בקערה את מרכיבי המרינדה. להכניס פנימה את נתחי העוף ולערבב עד כיסוי. להניח בצד.


בקערה נפרדת לערבב יחד את מרכיבי ברוטב. לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך. להניח בצד.


לחמם את השמן בווק ולהוסיף את הפלפל שאטה. לטגן עד שהפלפלים ארומטיים. להוסיף את הג'ינג'ר, שום והחלק הלבן של הבצל הירוק. לטגן מספר דקות. להוסיף את העוף ולטגן 3 - 5 דקות, תוך כדי ערבוב. להוסיף את הקשיו או בוטנים ולערבב. להוסיף את הרוטב ולערבב היטב עד שהעוף מכוסה ברוטב.
לקשט בשארית הבצל הירוק ולהגיש חם. רצוי עם אורז.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה