יום שני, 14 בנובמבר 2011

הגשם מביא איתו את הידיעה שחנוכה מתקרב.....סופגניות!


ברקים. רעמים. גשם. מטריות. פוך וכירבולים. מה יותר טוב מזה???
והחורף מביא לנו את חנוכה....ולמה לחכות לחנוכה אם אפשר כבר עכשיו להכין סופגניות? 
אל תתפתו לקנות את הסופגניות בקונדיטוריה. אין על האיכות הביתי. וממש לא מסובך.

סופגניות, ולא רק לחנוכה....
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס מים פושרים
1/2 1 כוסות חלב פושר
1/2 סוכר
2 ביצים
1/4 כפית מלח
5 כוסות קמח
50 גרם חמאה רכה מאד

שמן לטיגון

ציפוי:
2 כוסות אבקת סוכר
1/4 כוס חלב
1/2 כפית וניל
סוכריות לקישוט

לערבב יחד את המים עם השמרים עד תסיסה.
בקערת המערבל לערבב את הקמח, המלח והסוכר.
לערבב בקערה נפרדת את החלב והביצים ולהוסיף לתערובת הקמח.
לאחר שהשמרים תוססים להוסיף לתערובת ולערבב.
ללוש מעט ולהוסיף את החמאה.
ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש.
לכסות במגבת ולהתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח.

לאחר שתפח ללוש על מנת להוציא אויר. לרדד לעלה בעובי של 1 ס"מ בערך ולקרוץ עיגולים. אם רוצים דונאטס אז לקרוץ עוד עיגול קטן יותר.

להניח על תבנית משומנת להתפחה.

בינתיים לחמם שמן על להבה בינונית. כאשר השמן חם להוסיף מספר סופגניות ולטגן כדקה וחצי מכל צד. לוודא שהשמן לא חם מדי.
להפוך ולהוציא בעזרת כף מחוררת. להניח על נייר סופג.


ציפוי: לערבב יחד את חומרי הציפוי, אפשר להוסיף מעט צבע מאכל. 
לזלף על הסופגניות.
ניתן בעזרת מזלף להזליף פנימה ריבה, נוטלה או ריבת חלב.
אפשר גם לטבול בגנאש שוקולד.

והכי חשוב - שיהיה לנו חורף נפלא עם המווווווווווווווווווווווווווווווון גשם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה