יום שישי, 18 בנובמבר 2011

מאפינס בננה מלא בריאות וטיול נפלא לנאות קדומים

שישי בבוקר. מווווקדם בבוקר. עננים, גשם וקר. יוצאים לדרך. נאות קדומים על המפה שלנו. מקום נפלא, קדום וקסום. המטרה - לראות כיצד ייצרו יין בתקופה הקדומה.
המקום מעט נסתר ותאמינו או לא....לא מוצאים על ה- GPS. אבל תתאמצו ותמצאו.
שפע עצי פרי, זית, תאנה, דומים, תמר שקד ועוד. שיחי בושם בשפע ועוד ועוד




 

ונופים מרהיבים של אזור יהודה


ומזג האויר רק הוסיף ולא גרע, להפך. המקום שקט, נעים ופסטורלי. ולמרבה הפלא, הגשם שליווה אותנו לאורך בנסיעה כביש 6 וב- 443 פסק ברגע שהגענו :-)

כל הסלולים מלווים בשלטים עם פסוקים מהתנ"ך והתלמוד, פסוקים שנוגעים לאותו מקום או צמח.


ולכן, באופן שלא באמת התכוונתי, המאפינס האלו כל כך מתאימים ליום שלנו. מלאים בריאות ושפע.
ולא לשכוח, שלמרות הכל - יש לנו ארץ נהדרת!

מאפינס בננה
2 כוסות קמח מלא
1/2 1 כפיות סודה לשתיה
1/2 כפית אבקת אפיה
3 בננות, מעוכות
2 ביצים
1/2 כוס סירופ מייפל אמיתי
1/2 כוס סוכר חום 
1/3 כוס חלב סויה
1/4 כוס שמו קנולה
1 כפית וניל אמיתי
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
שבבי שקדים או קוואקר לקישוט

בקערה בינונית לערבב את הקמח, סודה ואבקת אפיה.
בקערה נפרדת להקציף את הביצים והסוכר, להוסיף וניל, חלב, שמן, מייפל ווניל ולערבב לאחידות. לערבב פנימה את הבננות.
בעזרת כף עץ לקפל פנימה את תערובת הקמח ולאחר מכן את האגוזים.
לשפוך לתבנית מאפינס מרופדת במנג'טים מנייר ולקשט בשקדים או בקוואקר.
לאפות כ- 30 דקות בתנור שחומם מראש ל- 170.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה