יום שישי, 2 בדצמבר 2011

כמעט בקריביים

כבר מזמן שבא לי להכין משהו רטרו. משהו שהאמהות היו מכינות בכל בית. ונזכרתי בספר של רות סירקיס - "מהמטבח באהבה" שהיה לכל אם ורעיה בבית. להיטים כמו עוגת היומולדת, כדור הגבינה והאגוזים, הלזניה ופשטידת הגבינה כיכבו בכל שנות השבעים בכל בית ישראל. אבל מאז הישתדרגנו, הלזניה כבר מזמן הוכנה עם ירקות למיניהם וגבינות עיזים, כדור הגבינה הישתדרג אף הוא. ואפילו עוגות היומולדת עלו דרגה ונעשות עם בצק סוכר ומיני פיסולים.

היום, שהתחיל כל כך קר ומלא רוחות לא מנע ממני את ההליכה לים. קיץ, חורף סתיו, אביב - משתדלת כל סופ"ש לעשות הליכה בים. הים ממלא אותי בכוחות ואופטימיות - בכל מזג אויר. והיום - הים היה כל כך מלא גוונים של כחול וטורקיז שלרגע דמיינתי שאני בכלל לא בארץ, אלא משוטטת לי בחוף ים באיזה אי בקריביים.





עוד רגע ותיגש אלי נערה בחצאית דשא וסחלב בשיער ותגיש לי איזה משקה טרופי עם מטריה קטנה ו.. אננס. ואז נזכרתי - שאין דבר יותר רטרו שנות השבעים מהעוגת אננס. אז שידרגתי אותה קלות ויצאה קסם של עוגה לקסם של יום!


עוגות אננס רום אישיות
8 פרוסות אננס (אפשר מקופסא)
8 דובדבנים מסוכרים
80 גרם סוכר חום
1/3 כפית קינמון
50 גרם חמאה מומסת

4 ביצים
90 גרם סוכר לבן
120 גרם יוגורט
120 גרם קמח
1 כפית אבקת אפיה

1/4 כוס סוכר
1/4 כוס רום
50 גרם חמאה

8 תבניות אישיות

בכל תבנית להניח פרוסת אננס ובאמצע דובדבן.
לערבב יחד את החמאה המוסת הסוכר והקנמון ולפזר על האננס.
לחמם תנור ל- 170 ולהכניס את התבניות לתנור.

בינתיים להקציף במהירות גבוהה את הסוכר והביצים כ- 7 דקות עד קבלת תערובת סמיכה ותפוחה.
להוסיף את הקמח ואבקת האפיה ולערבב בכף עץ. כאשר הקמח נטמע בתערובת להוסיף יוגורט וחמאה מומסת.
להוציא את התבניות מהתנור ולשפוך מעל את הבלילה.
להחזיר לתנור ולאפות כ- 15 עד 20 דקות נוספות. כאשר העוגות מזהיבות וקיסם יוצא יבש - העוגות מוכנות.
בינתיים, בסיר קטן לבשל את הרום, חמאה וסוכר עד שהסוכר נמס.
להוציא את העוגות מהתנור ולשחרר מהתבניות.
לטבול תחתית של כל עוגה בתערובת הרום לספיגה.

ושתהיה לכולם שבת אור ומלאה ברוגע ואהבה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה