יום חמישי, 8 בדצמבר 2011

חמישי בריא


קינואה. הקינואה היא מזון המכונה "דגן-על", כיוון שהיא עשירה יחסית בחלבון זמין ואיכותי. למה איכותי? כי לקינואה איזון כמעט מושלם בין שמונה חומצות אמינו החיוניות להתפתחות תאים ורקמות בגוף.


הקינואה מכילה חומצת אמינו חיונית בשם ליזין, שחסרה בחיטה ובדגנים אחרים כמו תירס ואורז. חומצות אמינו חיוניות נוספות שקיימות בקינואה ובדרך כלל חסרות ברוב הקטניות, הן מתיונין וציסטאין בשל כך ארגון הבריאות העולמי דירג את איכות החלבון של הקינואה כחלבון מלא הדומה באיכותו לחלב.

לקינואה יש יתרונות תזונתיים נוספים. למשל: יש בה יותר ברזל מאשר בגרגרים אחרים, תכולת הסיבים התזונתיים שלה גבוהה, והיא מכילה ויטמינים ומינרלים רבים, בעיקר: סידן, אשלגן, אבץ, ויטמין Eויטמין B6, חומצה פולית ותיאמין. לקינואה יתרון נוסף: היא אינה מכילה גלוטן, כך שהיא מתאימה לחולי צליאק ומהווה תחליף מזין וטעים לאנשים שרגישים לחלבון הגלוטן. 


אז אחרי הקדמה כזו - איך אפשר לא לנצל את הקינואה? יש רבים שמסתייגים - ואני באמת לא יודעת למה. אם מכינים אותו כראוי, בשילוב תבלינים וירקות - הקינואה נפלא וטעים. ואם משלבים, כמוני, עם ירקות אורגניים - הרי זה משובח!

סלט קינואה
1 כוס קינואה
1 כף שמן זית
2 כוסות מים
1/2 כוס פולי סויה (אדממה)
1/2 פלפל חריף, קצוץ דק
1/4 בצל אדום, קצות דק
1 עגבניה קטנה, קצוצה דק
1 מלפפון, קצות דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל
חופן צנוברים קלויים

לחמם בסיר 1 כף שמן זית. להוסיף 1 כוס קינואה ולטגן קלות. להוסיף 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה בתוספת מלח לפי הטעם. לכסות ולבשל עד ספיגת כל המים.
לאחר שהמים נספגים כולם לכבות את הלהבה ולצנן.
בינתיים לחתוך את כל הירקות, להוסיף לקינואה ולתבל בפלפל ולימון.
לפזר מעל צנוברים.



האמת, אם הייתי יודעת שככה אתפס בגשם - הייתי הולכת על מרק חם :-) אבל נהנתי מכל שניה!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה