יום שבת, 24 בדצמבר 2011

פתאי או פאד תאי


מאכל תאילנדילאומי, שיש לו אלפי וריאציות - עם בוטנים, בלי בוטנים. עם בזיליקום או בלי בזיליקום. כמו רוב המאכלים האסיאתים הפתאי מאד סלחני. ירקות ואיטריות אורז, תיבול מתאים ויש לנו מנה קלה להכנה, משביעה ובריאה.

הפתאי שלי
1 ראש ברוקולי, מופרד לפרחים
1 בצל, חצוי ופרוס דק
1 פלפל אדום, פרוס לרצועות דקות
1/2 כרוב, חתוך לרצועות דקות
3-4 גזרים, חתוכים לרצועות דקות
1 סלסלה פטריות שיטאקי, פרוסות
2 כפות שמן
1 כף שמן שומשום
1 כפית שמן צ'ילי
3-4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
3 -4 כפות סויה
פלפל שחור
שומשום שחור, לקישוט

1 חבילה איטריות אורז רחבות

במחבת או בווק לחמם את השמן, שמן השומשום ושמן הצ'ילי. להוסיף את הבצל ולאדות 2 דקות. להוסיף את הברוקולי ולאדות כשלוש דקות נוספות. להוסיף את שאר הירקות, לכסות ולאדות מספר דקות.
להוסיף את הרטבים והפלפל השחור ולערבב היטב כחמש דקות נוספות.
להכין את האיטריות לפי הוראות היצרן. כאשר מוכן להוסיף לירקות ולערבב היטב.
לקשט בשומשום שחור ולהגיש חם.



ושיהיה שבוע נפלא!





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה