יום ראשון, 8 בינואר 2012

חזל"ש.....


אחרי שבוע מרגש של משפחה, ארוחות, מסעדות, שמלות, מספרות, איפור ובעיקר שמחה אחת גדולה - נעים לחזור לשגרה. אבל רגע לפני, ולסיכום השבוע האחרון, קבלו עוגת גבינה, משמינה בטירוף, מתוקה ואלוהית. במילה אחת - מושלמת. חוסלה עוד לפני שהספקתי למצמץ :-)

עוגת גבינה בסגנון ניו-יורק

לבסיס:
300 גרם פתי בר (ממליצה על הפתי בר החדש בטעם קינמון אספרסו)
170 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר חום

למילוי:
4 חבילות גבינת נפוליאון (כן, זו של ה- 30% שומן, לוודא שיסתום טוב טוב את העורקים)
3/4 1 כוסות סוכר
3 כפות מיץ לימון טרי
1/2 2 כפיות וניל
קורט מלח
3 כפות קמח
5 ביצים גדולות

לציפוי:
2 שמנת חמוצה של פעם
3 כפות סוכר
1/3 כפית וניל

קישוט:
1 סלסלה תותים נקיים
1 צנצנת ריבת פטל או אוכמניות איכותית

בסיס:
במעבד מזון - לרסק את הביסקוויטים, חמאה וסוכר עד קבלת פירורים.
לרפד תבנית בביסקויטים כולל הדפנות.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ- 10 דקות.
להוציא ולצנן בזמן שמכינים את המילוי.

מילוי:
לערבב יחד את הגבינות והסוכר על מהירות בינונית. להוסיף וניל, מיץ לימון ומלח. לערבב פנימה את הקמח עד קבלת מרקם חלק.
להוסיף את הביצים ולערבב רק עד שמתאחד.
לשפוף לתוך התבנית המרופדת ולאפות כ- 40 דקות עד שהדפנות זהובות.

ציפוי:
לערבב את כל המרכיבים ולשפוך על העוגה המוכנה. לאפות עוד כ- 10 דקות.

לצנן בתנור המכובה ולהעביר למקרר ל- 12 שעות לפחות.

לפני ההגשה להניח את התותים, כאשר הצד הרחב כלפי מטה. על כל תות לשים כפית ריבה מחוממת.




שבוע נפלא לכולם! והמון. המון - אהבה!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה